Γενικά

Άρση μέτρων

Στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων έναντι του κορωνοϊού εισέρχεται η Ελλάδα μέσα στις επόμενες 48 ώρες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να ανακοινώνει τη Δευτέρα την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων της χώρας μας με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία από την 1η Ιουλίου.…

Στην επόμενη φάση τηςάρσης των μέτρωνέναντι τουκορωνοϊούεισέρχεται η Ελλάδα μέσα στις επόμενες 48 ώρες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,Στέλιο Πέτσα, να ανακοινώνει τη Δευτέρα την απόφαση της κυβέρνησης για τοάνοιγμα των χερσαίων συνόρων της χώρας μαςμε την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία από την 1η Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας τόνισε πως από την Τετάρτη «ανοίγουν οι πύλες εισόδουτωνΕυζώνων, τηςΚακαβιάς, τηςΚρυσταλλοπηγής, τουΠρομαχώνα, τηςΝυμφαίας, τωνΚαστανιώνκαι τωνΚήπων».

Μάλιστα, το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων μεταδίδεται ως έκτακτη είδηση από τα ΜΜΕ της Τουρκίας.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο κ.Πέτσας, «από την Τετάρτη 1η Ιουλίου κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη “νέα κανονικότητα”», αναφέροντας τα εξής:

  • Ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων. 
  • Ανοίγουνόλα τα αεροδρόμια της χώραςγια τις πτήσεις εξωτερικού
  • Θα επιτρέπεταιο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια.
  • Εξάλλου, υπογράφεται την Τρίτη (30/06) στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμούανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους, δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του Ελληνικού τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο τουρισμός παγκοσμίως».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί τημέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών μας.Φαινόμενα χαλάρωσης – όπως αυτά που παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – δεν επιτρέπονται. Οκορωνοϊός– όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ – δεν έχει εξαφανιστεί. Ας μην χαλαρώσουμε, για να μην το πληρώσουμε» , υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – οκυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Απαγορευτικό» στις απευθείας πτήσεις από Βρετανία και Σουηδία

Πηγή