Γενικά

Για ποιο λόγο άραγε το Redmi K30 Pro έχει οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 60Hz;

Το συνολικό πακέτο του Redmi K30 Pro δεν περνά απαρατήρητο, καθώς σε γενικές γραμμές είναι αξιόλογο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο smartphone διαθέτει οθόνη με ρυθμό ανανέωσης μόνο 60Hz. O αντιπρόεδρος της Xiaomi, Lu Weibing, ανέλυσε για πιο λόγο το smartphone δεν έχει τουλάχιστον οθόνη 90Hz.Ο Weibing αρχικά ανέφερε ότι τα Redmi K30 και K30 Pro σχεδιάστηκαν…


Το συνολικό πακέτο του Redmi K30 Pro δεν περνά απαρατήρητο, καθώς σε γενικές γραμμές είναι αξιόλογο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο smartphone διαθέτει οθόνη με ρυθμό ανανέωσης μόνο 60Hz. O αντιπρόεδρος της Xiaomi, Lu Weibing, ανέλυσε για πιο λόγο το smartphone δεν έχει τουλάχιστον οθόνη 90Hz.

Ο Weibing αρχικά ανέφερε ότι τα Redmi K30 και K30 Pro σχεδιάστηκαν πριν 10 μήνες, τότε η ομάδα δεν ήταν βέβαια για το αν οι οθόνες με υψηλό ρυθμό ανανέωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως και χωρίς προβλήματα.

Έπειτα, το Redmi K30 Pro καταναλώνει περισσότερη ενέργεια λόγο της full-screen οθόνης και του pop-up μηχανισμού της selfie κάμερας. Οπότε, η χρήση μιας οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης θα μείωνε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ο Weibing κατέληξε στο ότι η εταιρεία επέλεξε να χρησιμοποιήσει οθόνη με χαμηλό ρυθμό ανανέωσης, για να μπορέσει να προσφέρει στους κατόχους του Redmi K30 Pro μεγαλύτερη μπαταρία και full-screen οθόνη.

Πηγή