Γενικά

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα το πάρουν και πότε

Το αργότερο έως την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει στο aade.gr η εφαρμογή myBusinessSupport η αίτηση για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εργοδότες επαγγελματίες με προσωπικό έως 5 άτομα ανακοίνωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ποιοι θα πάρουν το επίδομαΠροϋπόθεση είναι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να απασχολούν…


Το αργότερο έως την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξειστο aade.grη εφαρμογήmyBusinessSupportη αίτηση για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εργοδότες επαγγελματίες με προσωπικό έως 5 άτομαανακοίνωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιάο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα

  • Προϋπόθεση είναι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να απασχολούν έως πέντε άτομα προσωπικό.
  • Δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες.
  • Σε περίπτωση εταιρείας, το επίδομα των 800 ευρώ καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ομόρρυθμη εταιρεία, ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία, δεν θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κάθε εταίρο.

Ποιοι εξαιρούνται

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, εξαιρούνται οι επιστήμονες οι οποίοι για το μήνα Απρίλιο δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ εφόσον λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλε-εκπαίδευσης ενώ η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ θα γίνει μετά το Πάσχα.

Αναφορικά με τιςεπιταγές ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι τα στοιχεία είναι πάρα πολύ καλάκαθώςστην ώρα τους πληρώθηκαν το 87% των επιταγών χωρίς να γίνει χρήση του δικαιώματος προστασίας από τους εκδότες τους.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, το γεγονός αυτό είναι δείγμα υγείας της ελληνικής οικονομίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή – Το ύπουλο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν «μολυνθεί» – Ποιες προστέθηκαν στη λίστα

Δείτε όλες τις τελευταίεςΕιδήσειςαπό την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στοNewsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των νικητών: Τι λένε όσοι κέρδισαν την μάχη με τον Covid-19

Πηγή