Γενικά

Η «άφαντη» θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε ξανά μετά από έξι χρόνια

Η «άφαντη» θεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, εμφανίστηκε και πάλι δημοσίως για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έξι χρόνια. Κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες με την 73χρονη Κιμ Κιονγκ Χούι να κάθεται δίπλα στον Κιμ και τη σύζυγό του Ρι Σολ Γιου σε συναυλία στην Πιονγκγιάνγκ χθες, Σάββατο. Η Κιμ Κιονγκ Χούι…

Η «άφαντη» θεία τουΒορειοκορεάτηηγέτηΚιμ Γιονγκ Ουν, εμφανίστηκε και πάλι δημοσίως για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έξι χρόνια.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες με την 73χρονη Κιμ Κιονγκ Χούι να κάθεται δίπλα στον Κιμ και τη σύζυγό του Ρι Σολ Γιουσε συναυλία στην Πιονγκγιάνγκχθες, Σάββατο.

Η Κιμ Κιονγκ Χούι είναι η χήρα του Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, πανίσχυρου κάποτε θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος εκτελέστηκε το 2013. Η ίδια θεωρείτο ότιείχε μεγάλη επιρροήστην Πιονγκγιάνγκ.

Ο θάνατος του συζύγου της πυροδότησε εικασίες ότι και η ίδια η Κιμ Κιονγκ Χούι ήταν θύμα επιχείρησης πολιτικής εκκαθάρισης. Το Μάιο του 2015, οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας χαρακτήρισαν αβάσιμες τις αναφορές του αμερικανικού δικτύου CNNi ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε ναδηλητηριαστείη θεία του.

Πηγή