Γενικά

Η οθόνη στο OnePlus 8 Pro, ή πως ηττήθηκαν κατά κράτος τα S20 Ultra / iPhone 11

Η OnePlus είναι ιδιαίτερα περήφανη για την επιλογή των οθονών των OnePlus 8 Pro, καθώς είχε ήδη δώσει λεπτομέρειες για την 120Hz fluid display όπως θα δεις παρακάτω και για καλό λόγο. Μπορούμε εύκολα να την αποκαλέσουμε ως την καλύτερη οθόνη που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε τηλέφωνο.Το OnePlus 8 Pro διαθέτει μια των 6.78…


Η OnePlus είναι ιδιαίτερα περήφανη για την επιλογή των οθονών των OnePlus 8 Pro, καθώς είχε ήδη δώσει λεπτομέρειες για την 120Hz fluid display όπως θα δεις παρακάτω και για καλό λόγο. Μπορούμε εύκολα να την αποκαλέσουμε ως την καλύτερη οθόνη που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε τηλέφωνο.

Το OnePlus 8 Pro διαθέτει μια των 6.78 ιντσών 1440p από την Samsung, αλλά με πρόσθετο post-production color calibration και refresh rate management σε επίπεδο hardware, σε αντίθεση με τη σειρά των S20. Το panel αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο που το Android έχει να προσφέρει τόσο σε συνολικό αριθμό χαρακτηριστικών και επιστήμη χρώματος, χάρη στο custom Iris 5 chip από την Pixelworks, με την εταιρεία να μας προετοιμάζει για την άφιξή της εδώ και αρκετό καιρό.

See the technology behind the best smartphone displays in the industry with more to follow REALLY, REALLY soon. pic.twitter.com/8frATqo0Jo

— Pixelworks, Inc. (@pixelworksinc) April 10, 2020

Σε αντίθεση με την οθόνη του S20 Ultra, στο OnePlus 8 Pro θα συναντήσεις 120Hz refresh rate στην πλήρη ανάλυση των 1440 p. Πως η OnePlus κατάφερε να το κάνει αυτό για την συσκευή της και όχι η Samsung, παρά το γεγονός ότι το panel προσφέρεται από την Samsung; Σύμφωνα με το Anandtech, η Samsung δεν επένδυσε σε πρόσθετο hardware, όπως  MIPI interfaces μεταξύ του SoC και του display controller IC και είναι και ο λόγος που το S20 δεν μπορεί να τρέξει στα 120Hz σε QHD+ σε αντίθεση με το OnePlus 8 Pro.

Επιπλέον, το panel της OnePlus έρχεται με το τελευταίο και πιο πρόσφατο  Iris 5 visual processor της Pixelworks που βρίσκεται μεταξύ του display controller και του system graphics chip. Να πως η PixelWorks περιγράφει τι κάνει:

  • Για τοπικά videos, ταινίες ή live streaming, το Iris 5 με dual MIPI προσφέρει μια smart Motion Engine που μπορεί να ανιχνεύσει και να διορθώσει το frame rate mismatch σε μια προσπάθεια να προσφέρει περιεχόμενο που δεν χαρακτηρίζεται από θολότητα σε πραγματικό χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή επεξεργάζεται τα graphical και video layers ξεχωριστά. Κάτι τέτοιο βελτιώνει σημαντικά και την εμπειρία του gaming.
  • HDR10: Υποστηρίζεται κυρίως σε premium συσκευές, αλλά με το Iris 5 το οποίο υποστηρίζει native  10-bit processing μπορεί να προσφέρει certified HDR10 και HDR10+ playback με το πιο επακριβές tone mapping για μεσαίου κόστους συσκευές. Για όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο, μια Always-on HDR εμπειρία, μετατρέπει το standard video (των 16 εκατομμυρίων color shades σε HDR (1 δισεκατομμύριο color shades) για μια πιο ζωντανή και εντυπωσιακή εμπειρία θέασης σε πραγματικό χρόνο.
  • Η δυνατότητα Auto Adaptive Display του Iris 5 προσαρμόζει το φως, τον τόνο και την θερμοκρασία βάσει διαφορετικών σεναρίων. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε έξω, η φωτεινότητα και η αντίθεση θα προσαρμοστούν για να μπορείτε να δείτε καλύτερα.

Επιπλέον, ενώ η Samsung δεν έχει ενσωματώσει ένα αυτόματο refresh rate, το OnePlus 8 Pro διαθέτει ακριβώς κάτι τέτοιο που βρίσκεται στα 120Hz για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του browsing και πέφτει στα 60Hz όταν βλέπετε ένα frame-upscaled video. Ως εκ τούτου, εξοικονομείται σημαντική ενέργεια από την μπαταρία σε σχέση με το S20 ultra.

Οι διαφορές στο hardware βγάζουν από τώρα νικητή το OnePlus 8 Pro πριν καν ξεκινήσουν οι δοκιμές της ποιότητας της οθόνης.

  • Μπαταρία: Η επιρροή θα είναι μικρότερη με το adaptive refresh rate του OnePlus σε σχέση με το παγωμένο του S20 Ultra
  • 120Hz στα 1440p: Ναι στο OnePlus 8 Pro, όχι στο S20 ultra.
  • Content frame rate: Το OnePlus 8 Pro μπορεί να κάνει upscale το video σε μεγαλύτερα frame rates όπως και οι MEMC TVs.

Εν ολίγοις, το OnePlus 8 Pro προσφέρει την καλύτερη οθόνη που μπορείς να έχεις σε ένα smartphone σε αυτήν την τιμή, με το DisplayMate μάλιστα να του δίνει την υψηλότερη A+ βαθμολογία.

Με πληροφορίες από phonearena.com

pic.twitter.com/pZplTZqZ6j

— OnePlus USA (@OnePlus_USA) April 14, 2020

Πηγή