Γενικά

Η Φενέρ καλεί σε απολογία τον Κώστα Σλούκα επειδή δεν κράτησε το πανό για τον Ατατούρκ

Συνέχεια δίνεται στην ιστορία που ξεκίνησε με τον Κώστα Σλούκα στη Φενέρμπαχτσε, με την κίνησή του να μην κρατήσει πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας ήταν ο μοναδικός από τους παίκτες της τουρκικής ομάδας που δεν ακούμπησε το πανό που έγραφε: «Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό». Όπως αναφέρει η Fanatik, ο διεθνής Έλληνας γκαρντ…


Συνέχεια δίνεται στην ιστοÏία που ξεκίνησε με τον Κώστα ΣλοÏκαστηΦενέÏμπαχτσε, με την κίνησή τουνα μην κÏατήσει πανό για τον Κεμάλ ΑτατοÏÏκ. Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας ήταν ο μοναδικός από τους παίκτες της τουÏκικής ομάδας που δεν ακοÏμπησε το πανό που έγÏαφε: «Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».

Όπως αναφέÏει η Fanatik, ο διεθνής Έλληνας γκαÏντ κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση του τουÏÎºÎ¹ÎºÎ¿Ï ÏƒÏ…Î»Î»ÏŒÎ³Î¿Ï…, ώστε να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την κίνησή του, η οποία Ï€Ïοκάλεσε σφοδÏές αντιδÏάσεις στη γείτονα χώÏα και ειδικά στις τάξεις των οπαδών.

Με την κίνηση αυτή, η διοίκηση της Î¦ÎµÎ½Î­Ï ÎµÏ€Î¹Î¸Ï…Î¼ÎµÎ¯ να δώσει τέλος στην υπόθεση, καθώς υπάÏχει ανησυχία ότι το θέμα θα πάÏει διαστάσεις, δεδομένου ότι το αντίστοιχο είχε συμβεί με τους στÏατιωτικοÏÏ‚ χαιÏετισμοÏÏ‚ που έκαναν ΤοÏÏκοι αθλητές -σε διάφοÏα αθλήματα- με αφοÏμή την επέμβαση της ΆγκυÏας στη ΣυÏία.

Η θέση του ΣλοÏκα για την κίνησή του

Η ιστοÏία αυτή ξεκίνησε στο ματς με την Μπεσίκτας.Ο ίδιος ο 29χÏονος γκαÏντ πήÏε θέσημέσω διευκÏινιστικής δήλωσης στην ιστοσελίδα του συλλόγου, υποστηÏίζοντας πως ήταν συγκεντÏωμένος στον αγώνα και δεν συνειδητοποίησε τι συνέβη εκείνη την στιγμή, ενώ ξεκαθάÏισε πως σέβεται απόλυτα τη ΦενέÏμπαχτσε και γενικότεÏα την ΤουÏκία, Î±Ï†Î¿Ï Î¼Î­Î½ÎµÎ¹ εκεί τα τελευταία πέντε χÏόνια.

«Σέβομαι απόλυτα τη χώÏα και την ομάδα. Î’Ïίσκομαι εδώ πέντε χÏόνια. Σέβομαι τη χώÏα και την ιστοÏία της. Στη συγκεκÏιμένη πεÏίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντÏωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωÏίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα.

Î’Ïίσκομαι στην ομάδα και τη χώÏα τα τελευταία πέντε χÏόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεÏουν πως δεν έδειξα σεβασμό. ΥπάÏχει μία σημαντική ιστοÏία πίσω απ’ αυτή τη χώÏα. Τη γνωÏίζω. Πάντα τη σέβομαι. Îαι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βÏίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χÏόνια για τηΦενέÏμπαχτσε, που είναι εκπÏόσωπος της ΤουÏκίας», ήταν η θέση του ΣλοÏκα.

Εμετική επίθεση στον Θεσσαλονικιό γκαÏντ

ΠαÏόλα αυτά, ΤοÏÏκοι οπαδοί έκαναν διαδικτυακή επίθεση στον Κώστα ΣλοÏκα για την άÏνηση του να μεταφέÏει το πανό για τονΚεμάλ ΑτατοÏÏκ,με αναφοÏές στη ΣμÏÏνη και την ΜικÏασιατική ΚαταστÏοφή.

Μάλιστα, ένας ΤοÏÏκος Ï€Ïώην ÎΒΑer, που φόÏεσε στο παÏελθόν τη φανέλα των Σέλτικς και των ΚαβαλίεÏÏ‚ και αγωνίζεται πλέον στην ΚαÏσίγιακα, ο Σεμίχ ΕÏντέν, έγÏαψε στο Twitter: «Δεν θα Ï„Ïως ψωμί στην ΤουÏκία χωÏίς να σέβεσαι τον ιδÏυτή μας!».

Sloukas, bu ülkenin ekmeÄŸini yiyip bu ülkenin kurucusuna saygısızlık yapmayacaksın. Tüm dünyanın saygıyla andığı Atamıza sen de saygını göstereceksin… #10kasım pic.twitter.com/14PmAfiscB

— Semih Erden (@semiherden_9) November 10, 2019

ΥπάÏχουν και αυτοί που τον υπεÏασπίστηκαν

Δεν είναι, όμως, όλες οι φωνές που πήÏαν θέση πάνω στο θέμα ίδιες. Ο ΕÏντέμ Τσαν, ο άμεσος συνεÏγάτης του Ζέλικο ΟμπÏάντοβιτς στη ΦενέÏμπαχτσε,έσπευσε να υπεÏασπιστεί τον διεθνή παίκτη μέσω Instagram.

«Όποιος με γνωÏίζει, ξέÏει καλά την αφοσίωσή μου στη σημαία της ΤουÏκίας και στον μεγάλο μας ηγέτη, ΑτατοÏÏκ. Ο Κώστας ΣλοÏκας έχει δείξει σεβασμό στην χώÏα μας, στην σημαία μας και στον ηγέτη μας από τη Ï€Ïώτη μέÏα που βÏέθηκε στον σÏλλογο», ανέφεÏε -Î¼ÎµÏ„Î±Î¾Ï Î¬Î»Î»Ï‰Î½- ο άμεσος συνεÏγάτης του ΖέÏβου τεχνικοÏ.

Επίσης, οπαδοί της ΦενέÏ εξέφÏασαν μαζικά τη στήÏιξή τους στον παίκτη με μηνÏματα όπως «είμαστε πάντα μαζί σου», «ως φίλαθλοι της ΦενέÏ, σε αγαπάμε και σε στηÏίζουμε», «θα σε αγαπάμε για πάντα, μην φÏγεις», «ό,τι κι αν έκανες, ξέÏουμε ότι είσαι ειλικÏινής και ήταν ένα ατυχές συμβάν. Δεν θα σταματήσουμε να σε στηÏίζουμε».

Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και ποια θα είναι η κατάληξή της για τον Θεσσαλονικιό μπασκετμπολίστα.

ΚΑÎΤΕ LIKE ΣΤΟNEWSBEAST.GR

Πηγή