Γενικά

Η OnePlus ζητάει να επιστραφούν τα OnePlus 8 Pro γιατί δεν παίζουν HD στο Netflix

Τα OnePlus 8 Pro έχουν μία εντυπωσιακή οθόνη, που μετά από πρόσφατη αναβάθμιση δεν μπορεί να παίζει HD στο Netflix. Το Android Authority ήταν το πρώτο που ανέφερε το γεγονός, μόλις ανακάλυψε ότι αρκετοί χρήστες έγραφαν για το θέμα στο forum της OnePlus.Το πρόβλημα έχει σχέση με το Widevine, είναι μία πλατφόρμα DRM της Google…


Τα OnePlus 8 Pro έχουν μία εντυπωσιακή οθόνη, που μετά από πρόσφατη αναβάθμιση δεν μπορεί να παίζει HD στο Netflix. Το Android Authority ήταν το πρώτο που ανέφερε το γεγονός, μόλις ανακάλυψε ότι αρκετοί χρήστες έγραφαν για το θέμα στο forum της OnePlus.

Το πρόβλημα έχει σχέση με το Widevine, είναι μία πλατφόρμα DRM της Google που βοηθάει τις εταιρείες να προστατεύουν το περιεχόμενο τους από όσους δεν πληρώνουν συνδρομές σε όποια υπηρεσία είναι διαθέσιμο.

Κανονικά όλα τα συμβατά smartphones τρέχουν το Widevine στο υψηλότερο level ασφάλειας που είναι το L1 και επιτρέπει το streaming HD βίντεο σε υπηρεσίες όπως το Netflix. Αλλά, τα OnePlus 8 Pro που έχουν το update OxygenOS 15.5.5 ή νεότερο για κάποιον λόγο χρησιμοποιούν το L3 που απενεργοποιεί το HD.

Δεν είναι γνωστό πόσες συσκευές έχουν επηρεαστεί. Επίσης, η OnePlus δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα ούτε στο OxygenOS 15.5.6 και τελικά αποφάσισε να επιτρέψει στους κατόχους των προβληματικών OnePlus 8 Pro να επιστρέψουν τα smartphones στην εταιρεία.

Πηγή