Γενικά

Κάρτα SIM και Micro SD σε ένα από την Xiaomi

Πολλά τηλέφωνα στις μέρες μας δεν περιλαμβάνουν ένα microSD slot. Αν και μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τον επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο χρήσιμο, ορισμένοι OEMs αμελούν να συμπεριλάβουν το feature, επειδή καταλαμβάνει σημαντικό χώρο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για άλλα σημαντικά εξαρτήματα. Αν και η Xiaomi έχει τη λύση.Κάθε smartphone θα χρειαστεί σίγουρα ένα SIM card slot,…


Πολλά τηλέφωνα στις μέρες μας δεν περιλαμβάνουν ένα microSD slot. Αν και μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τον επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο χρήσιμο, ορισμένοι OEMs αμελούν να συμπεριλάβουν το feature, επειδή καταλαμβάνει σημαντικό χώρο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για άλλα σημαντικά εξαρτήματα. Αν και η Xiaomi έχει τη λύση.

Κάθε smartphone θα χρειαστεί σίγουρα ένα SIM card slot, επομένως γιατί να μην έχουμε μια SIM κάρτα που θα είναι και microSD ταυτόχρονα; Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεσαι ξεχωριστό microSD slot που να καταλαμβάνει χώρο στο εσωτερικό του smartphone.

Μια πατέντα που ανακαλύφθηκε από την ιστοσελίδα IT Home δείχνει πως η Xiaomi εργάζεται πάνω σε μια τέτοια υλοποίηση. Μια τέτοια υλοποίηση, θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της SIM από την μια πλευρά και του αποθηκευτικού χώρου από την άλλη. Βέβαια, θα απαιτείται ειδικό SiIM Tray που να διαβάζει και τις δυο πλευρές.

Πάντως, όπως αποκαλύπτει η πατέντα, η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει proprietary storage technology. Με άλλα λόγια, μόνο τα Xiaomi smartphones θα μπορούν να την χρησιμοποιούν, καθώς δεν θα πρόκειται για τεχνολογία MicroSD που άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη.  Όσο και εξαιρετική ιδέα να είναι, η αλήθεια είναι ότι έρχεται κάπως αργά στο χώρο. Η βιομηχανία, υποδέχεται την eSIM, η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στα smartphones.

Πηγή