Γενικά

Καταρρέει ο Ερντογάν: Ιμάμογλου και λαός τον ρίχνουν από το θρόνο

Οι εκλογές στην γείτονα χώρα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2023, μονοπωλούν ήδη το ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την εταιρεία «Piar Research», η οποία πραγματοποίησε έρευνα μέσα στον μήνα Νοέμβριο σε δείγμα 2.416 ανθρώπων σε 26 διαφορετικές πόλεις της Τουρκίας, ο προερχόμενος από τον αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εμφανίζεται…


Οι εκλογές στην γείτονα χώρα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2023, μονοπωλούν ήδη το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Piar Research», η οποία πραγματοποίησε έρευνα μέσα στον μήνα Νοέμβριο σε δείγμα 2.416 ανθρώπων σε 26 διαφορετικές πόλεις της Τουρκίας, ο προερχόμενος από τον αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δήμαρχος της ΚωνσταντινούποληςΕκρέμ Ιμάμογλου εμφανίζεται πια να προηγείται του Ερντογάνστον αγώνα για την τουρκική προεδρία, με ποσοστό 44,5% έναντι 39,7%.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της hellasjournal, σε επίπεδο κομμάτων,το κυβερνών ερντογανικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατέχει την πρώτη θέσημε 31,9%, ποσοστό ωστόσο απογοητευτικό για τα δεδομένα της συγκεκριμένης παράταξης η οποία κυβερνά αδιαλείπτως την Τουρκία από το 2002 και έπειτα.

Το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 24,7%.Πιο πίσω, με10,6%, το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP)του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μια παράταξη η οποία όμως πλέον στηρίζει επί της ουσίας τον Ερντογάν. Στην τέταρτη θέση τοφιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με 10,2%,και ακόμη πιο πίσω το αντιπολιτευόμενο μεν πλην όμως επίσηςεθνικιστικό İYİ Parti / Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ με 9%.

Σχετικά με τις επερχόμενες νέες πολιτικές δυνάμεις,τις προερχόμενες από πρώην υπουργούς του AKP, η παράταξη του Αλί Μπαμπατζάν εμφανίζεται να συγκεντρώνει 7,7%, ενώ αντιθέτως η παράταξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου δείχνει να περιορίζεται στο 3,4%.

Όσο για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας,αυτό για το 34,2% των Τούρκων ψηφοφόρων παραμένει ηκακή κατάσταση της οικονομίας, μια κακή κατάσταση που σύμφωνα με το 60% των ερωτηθέντων δεν αναμένεται να βελτιωθεί στο κοντινό μέλλον. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένα11% που θεωρεί ότι το κυριότερο πρόβλημα σήμερα της χώρας είναι η εξωτερική πολιτικήπου ακολουθεί ο Ερντογάν στο μέτωπο της Συρίας.

Δείτε όλες τις τελευταίεςΕιδήσειςαπό την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη ενημέρωση της ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες (ΧΑΡΤΕΣ)

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε θα πιστωθεί στους δικαιούχους

Πηγή