Γενικά

Λήγει το τελεσίγραφο στους καταληψίες – Τι σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Εκπνέει σήμερα, Πέμπτη το τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τους καταληψίες κτηρίων, το οποίο είχε σταλεί πριν από 15 ημέρες. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη σε συναγερμό από σήμερα, αφενός λόγω της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, και αφετέρου επειδή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης συγκέντρωση ενάντια στο τελεσίγραφο του υπουργείου για εκκένωση. Στην ανακοίνωσή του, το…


Εκπνέει σήμερα, Πέμπτη το τελεσίγραφο τουΜιχάλη Χρυσοχοΐδηπρος τους καταληψίες κτηρίων, το οποίο είχε σταλείπριν από 15 ημέρες.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη σε συναγερμό από σήμερα, αφενός λόγω τηςεπετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, και αφετέρου επειδή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης συγκέντρωση ενάντια στο τελεσίγραφο του υπουργείου για εκκένωση.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείοείχε ζητήσει από τους καταληψίες κτηρίων να εγκαταλείψουν τους συγκεκριμένους χώρουςμέσα στο προαναφερθέν χρονικό πλαίσιο ενώ παράλληλα είχαν ζητήσει να ενημερωθούν εάν μέσα στα υπό κατάληψη κτήρια υπάρχουν αλλοδαποί, ώστε να επικοινωνήσουν και να μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Είχαν καλέσει, μάλιστα, τους ιδιοκτήτες των κτηρίων να συμφωνήσουν μισθώματα με όσους βρίσκονταν μέσα στους χώρους.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως η λήξη του τελεσιγράφου δεν σημαίνει ότιοι επιχειρήσεις για την εκκένωση θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο λεπτό.

Αυτό που έλεγαν, όμως, με νόημαπηγές της Κατεχάκη στο CNN Greeceείναι ότι η υπόθεση αυτή θα έχει τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πάντως μέχρι στιγμής, η αστυνομία επικεντρώνεται σε έξι κτήρια για τα οποία υπάρχει εισαγγελική εντολή εκκένωσης και ένα από αυτά είναι και το κτήριο που έχει καταλάβει η αναρχική ομάδαΡουβίκωνας.

Πάντως, οι Αρχές ασφαλείας διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα ότιόλο και λιγότερα άτομα δίνουν το «παρών» στα κτήρια που είναι υπό κατάληψη.

Εξαίρεση το κτήριο του Ρουβίκωνα, το οποίο δέχεται καθημερινά πολλούς επισκέπτες ενώ ακόμη και το βράδυ παραμένουν στο εσωτερικό άτομα του χώρου.

Πηγή