Γενικά

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από την Deutsche Bank

Σε μείωση των προβλέψεων για τα έσοδα των ελληνικών τραπεζών κατά 1% για το 2019 και σε οριακή αύξηση για το 2020 προχωρά η Deutsche Bank, σε σημερινή της ανάλυση για τον κλάδο.Η κίνηση, όπως δηλώνει, αντανακλά τη νουνεχή της εκτίμηση στην καταγραφή των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) και των εσόδων από προμήθειες για…


Σε μείωση των προβλέψεων για τα έσοδα των ελληνικών τραπεζών κατά 1% για το 2019 και σε οριακή αύξηση για το 2020 προχωρά η Deutsche Bank, σε σημερινή της ανάλυση για τον κλάδο.

Η κίνηση, όπως δηλώνει, αντανακλά τη νουνεχή της εκτίμηση στην καταγραφή των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) και των εσόδων από προμήθειες για τον κλάδο, καθώς ο οίκος περιμένει ότι τα επίπεδα δραστηριότητας θα παραμείνουνυπό πίεσημεσοπρόθεσμα.

Παράλληλα, προχωρά σεμικροαλλαγέςσε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κόστη, προκειμένου να αντανακλούν τοn μικρότερο ρυθμό περιορισμού τους αλλά και το κόστος των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, όπως αυτά της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Παράλληλα, η Deutsche Bank έχει αυξήσει τοcost of riskγια τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου αυτό να αντανακλά τον αυξημένο αντίκτυπο από τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μέσω πωλήσεων, μετά και τον περιορισμένο ρυθμό οργανικής μείωσης που καταγράφηκε τα τελευταία δυο-τρία τρίμηνα.

Ταυτόχρονα, με τη σημαντική αποκλιμάκωση του επιτοκίου στα 10ετή κρατικά ομόλογα, ο οίκος περιορίζει τοκόστος ιδίων κεφαλαίων(CoE). Υπολογίζεται τώρα στο 10,8% για τον κλάδο έναντι 12,2% νωρίτερα.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, αυξάνονται ελαφρά οι τιμές-στόχοι, ενώ διατηρούνται οι συστάσεις. Αναλυτικά:

Alpha Bank(Buy) με τιμή-στόχο 2,3 ευρώ από 2 ευρώ προηγουμένως.

Πειραιώς(Hold) με τιμή-στόχο 2,85 ευρώ από 2,7 ευρώ προηγουμένως

Εθνική(Hold) με τιμή-στόχο 2,6 ευρώ από 2,3 ευρώ προηγουμένως

Eurobank(Hold) με τιμή-στόχο 0,9 ευρώ από 0,8 ευρώ προηγουμένως

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο «Ηρακλής», η Deutsche Bank επισημαίνει ότι έχει στόχο τη μείωση των NPEs κατά 30 δισ. ευρώ και τονίζει ότι η επιτυχία του εξαρτάται κυρίως από την «όρεξη» των επενδυτών για ένα τόσο μεγάλο όγκο επικίνδυνου ελληνικού τραπεζικού ενεργητικού. Το 2020 αναμένεται να δώσει περισσότερο φως σε αυτό το θέμα, επισημαίνει.

Πηγή