Γενικά

Ομάδα Exynos της Samsung: “Γελοιοποιηθήκαμε” – Samsung: Δεν υπάρχει κενό μεταξύ Exynos 990 – Snapdragon 865

Πριν από λίγες ώρες, μια πληροφορία δημοσιεύθηκε από την Κορέα, η οποία υποστήριζε ότι το τμήμα των επεξεργαστών της Samsung αισθανόταν ότι γελοιοποιήθηκε, όσον αφορά την απόφαση να διαθέσει η εταιρεία τον Snapdragon 865 στο Galaxy S20 της Κορέας, αντί για τον Exynos 990. Ήταν μια απόφαση, η οποία εξέπληξε πολλούς, καθώς η εταιρεία ποιος…


Πριν από λίγες ώρες, μια πληροφορία δημοσιεύθηκε από την Κορέα, η οποία υποστήριζε ότι το τμήμα των επεξεργαστών της Samsung αισθανόταν ότι γελοιοποιήθηκε, όσον αφορά την απόφαση να διαθέσει η εταιρεία τον Snapdragon 865 στο Galaxy S20 της Κορέας, αντί για τον Exynos 990. Ήταν μια απόφαση, η οποία εξέπληξε πολλούς, καθώς η εταιρεία ποιος θα περίμενε να χρησιμοποιήσει τον Snapdragon σε σχέση με τον Exynos στα Galaxy S20 που προορίζονταν για την ιδιαίτερη πατρίδα της;

Η Samsung επικοινώνησε με το sammobile σήμερα και προέβη σε μια δήλωση, η οποία σίγουρα δεν θα σε ευχαριστήσει, πόσο μάλλον όταν η συζήτηση Exynos 990 vs Snapdragon 865 έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο με τις τόσες δοκιμές που τρέχουν διάφορες ιστοσελίδες. Ακολουθεί η απάντηση της εταιρείας:

Το Galaxy S20 είναι ένα smartphone, το οποίο θα αλλάξει την εμπειρία του κόσμου και ανάλογα με την περιοχή, το Galaxy S20 θα κάνει το ντεμπούτο του είτε με τον Exynos 990, είτε με τον Snapdragon 865. Τόσο οι επεξεργαστές Exynos, όσο και οι Snapdragon περνάνε από τις ίδιες εξαντλητικές δοκιμές σε μια προσπάθεια να προσφέρουν τις ίδιες εξαιρετικές επιδόσεις σε όλη τη διάρκεια ζωής του smartphone. 

Αυτή λοιπόν, ήταν η δήλωση της Samsung και η εταιρεία πιστεύει ότι και οι δυο επεξεργαστές περνούν από τις ίδιες εξαντλητικές δοκιμές για να διασφαλιστούν οι ίδιες επιδόσεις. Ναι κύριοι, δυστυχώς αυτό έχει να μας πει η Samsung. Η αλήθεια είναι όμως μια και πονάει. Ότι δηλαδή, οι πιο πιστοί οπαδοί της εταιρείας, καλούνται να δώσουν τα ίδια χρήματα για ένα παρεμφερές προϊόν, απλά επειδή τυγχάνουν να μένουν σε μια αγορά, όπου δεν πωλείται η Snapdragon έκδοση.

Η Samsung προφανώς δεν συμφωνεί με τις μεθοδολογίες των δοκιμών που ακολουθούν οι διάφορες ιστοσελίδες για να υπογραμμίσουν την διαφορά των επιδόσεων μεταξύ του Exynos 990 και Snapdragon 865, που είναι και ο λόγος που εμμένει στο ίδιο αφήγημα, ότι δηλαδή οι επιδόσεις είναι ίδιες. Ένα είναι ξεκάθαρο, ότι ένα τέτοιο φλέγον ζήτημα δεν μπορεί να κρυφθεί για πολύ ακόμη κάτω από το χαλί.

Σχετικό θέμα: Ο κόσμος “ξυπνάει” όσον αφορά τη μη δίκαιη πρακτική χρήσης Exynos SoCs στα Galaxy smartphones

Η ομάδα του Anandtech (το θεωρώ ένα από τα καλύτερα sites του είδους), ολοκλήρωσε μόλις πρόσφατα τις δοκιμές του και καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι ο Exynos 990 απλά δεν είναι το ίδιο καλός όπως ο Snapdragon 865. Ο Exynos 990 προβαίνει σε συχνό throttling της GPU, κάτι που επηρεάζει άμεσα τις επιδόσεις και τα frame rates στα παιχνίδια. Και είναι μόνο ένα από τα πολλά προβλήματά του. Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο του Anandtech εδώ.

Πηγή