Γενικά

Ουκρανικό Boeing: Καρέ

Το χρονικό της μοιραίας πτήσης του ουκρανικού Boeing, με διάρκεια μόλις επτά λεπτά, που συνετρίβη επί ιρανικού εδάφους οδήγησε στον θάνατο και τους 176 επιβαίνοντες, συνέλεξαν και παρουσιάζουν σε βίντεο-ντοκουμέντο οι New York Times. Το βίντεο καταγράφει όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα από το μοιραίο αεροσκάφος κάνοντας χρήση των βίντεο που δημοσίευσαν αυτόπτες μάρτυρες και…


Το χρονικό τηςμοιραίας πτήσηςτουουκρανικού Boeing,με διάρκεια μόλιςεπτά λεπτά, που συνετρίβη επί ιρανικού εδάφους οδήγησε στον θάνατο και τους176 επιβαίνοντες, συνέλεξαν και παρουσιάζουν σεβίντεο-ντοκουμέντοοιNew York Times.

Το βίντεο καταγράφει όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα από το μοιραίο αεροσκάφος κάνοντας χρήση των βίντεο που δημοσίευσαναυτόπτες μάρτυρεςκαι των φωτογραφιών από το σημείο της συντριβής. Αποτελεί, έτσι, μια ξεκάθαρη καταγραφή τουτι ακριβώς συνέβηαπό τη στιγμή που το Boeing απογειώθηκε στις 8 Ιανουαρίου από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης μέχρι τη στιγμή που κατέπεσε.

Το χρονικό μιας τραγωδίας

Οπως φαίνεται και στο βίντεο, είναι τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Ιανουαρίου που το Ιράν εκτοξεύειβαλλιστικούς πυραύλουςεναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, ως μιαπράξη εκδίκησης για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.  Οι υπηρεσίες Αμυνας του Ιράν είναι σε επιφυλακή για μια πιθανή αμερικανική επίθεση.

Τέσσερις ώρες αργότερα, στο αεροδρόμιο «Ιμάμ Χομεϊνί» η πτήση 752 των ουκρανικών διεθνών αερογραμμών ετοιμάζεται για απογείωση. Στις 06:12 το αεροσκάφος απογειώνεται. Ακολουθεί την προγραμματισμένη του πορεία και κατευθύνεται βορειοδυτικά ανεβαίνονταςστα 2.500 μέτρα μέσα σε τρία λεπτά.

Αρχικά το αεροσκάφος εκπέμπει κανονικά σήμα, ωστόσο, γύρω στις 06:15 σταματά να λειτουργεί. Δεν είναι γνωστό ακόμα το γιατί αλλά το αεροσκάφος εξακολουθεί να πετάει καιμέσα σε 60 δευτερόλεπτα πλήττεται από πύραυλο, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να τυλιχθεί στις φλόγες. Παρόλα αυτά, όπως καταγράφουν στο βίντεο οι NYT, για λίγα λεπτά εξακολουθεί να πετάει και κάνει αναστροφή προς το αεροδρόμιο.

Γύρω στις 06:19 άγνωστος κινηματογραφεί το αεροπλάνο να χάνει ύψος και τότε φαίνεται να σημειώνεται καιδεύτερη έκρηξηπριν αυτό καταλήξει να συντριβεί.

Οπτικό υλικό απόκάμερες ασφαλείαςδείχνει τη στιγμή που το αεροπλάνο προσκρούει στο έδαφος. Ακολουθούν τα πλάνα του διαλυμένου αεροπλάνου με τα συντρίμμια και τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών να έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 450 μέτρων.

Τεχεράνη: Δεν είπαμε ψέματα

Πηγή