Γενικά

Ο Μητσοτάκης μίλησε με εκπαιδευτικούς –Πέτσας: Κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών

«Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών σχολείων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.  Σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους διαβεβαίωσε ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν τις επόμενες ημέρες για τα δημοτικά σχολεία, θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών. «Από τα επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι…


«Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών σχολείων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας. 

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους διαβεβαίωσε ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν τις επόμενες ημέρες για τα δημοτικά σχολεία, θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών.

«Από τα επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών σχολείων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα είχε πει ότι τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, με την προϋπόθεση ότι η επιδημία θα έχει καθοδική πορεία. Φαίνεται ότι αυτή η προϋπόθεση τηρείται αυτή τη στιγμή, αλλά πάντα περιμένουμε την τελική εισήγηση των ειδικών», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις τη Δευτέρα, οι οποίες θα έχουν εφαρμογή και για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σχολιάζοντας αντίθετες απόψεις, που κάνουν λόγο για αχρείαστο ρίσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν είναι φυσιολογικό για τα παιδιά να είναι μακριά από το σχολείο 6 μήνες. Το θέμα είναι αν είναι καλό να βγουν τα παιδιά από το σπίτι και να πάνε στο σχολείο. Οι ειδικοί, όχι μόνο του τομέα της υγείας, έχουν πει ότι είναι προς το καλό των παιδιών. Εφόσον τα κρούσματα είναι χαμηλά και οι άλλοι λόγοι συνηγορούν, ναι, είναι ώρα να γυρίσουν στο σχολείο τα παιδιά».

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στους εκπαιδευτικούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε την Παρασκευή με εκπαιδευτικούς οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά στις παραγωγές των μαθημάτων της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, τους οποίους ευχαρίστησε για την προσφορά καλών υπηρεσιών και γνώσεων στα παιδιά που έμειναν σπίτι.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι είχε υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις, για τον βαθμό αποδοχής που θα είχε το εγχείρημα, αλλά, συμπλήρωσε πολύ ευχάριστη έκπληξη.

«Τα νούμερα της ΕΡΤ2 στην τηλεθέαση στην κυριολεξία εκτοξεύτηκαν σε ποσοστά που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν. Ήταν ένα πρωτοπόρο εγχείρημα σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία και νομίζω ότι όλοι σας προσφέρατε με πάρα πολύ μεράκι μία σημαντικότατη υπηρεσία στα παιδιά μας, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι και έπρεπε με κάποιον τρόπο να κρατήσουν μία επαφή με τους δασκάλους, με το σχολείο, με την όλη η μαθησιακή διαδικασία. Και βέβαια τώρα, έχουμε δημιουργήσει ένα προηγούμενο, το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε και στο μέλλον», είπε στους εκπαιδευτικούς ο κ. Μητσοτάκης.

Καθημερινά παρακολούθησαν τα μαθήματα 150.000 τηλεθεατές ενώ το μέσο ποσοστό τηλεθέασης της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στις ηλικίες 4-14 ετών ξεπέρασε το 35%. Στο εγχείρημα συμμετείχαν 67 εκπαιδευτικοί, 12 διερμηνείς της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, 2 κωφοί νοηματιστές και 27 τεχνικοί.

Πηγή