Γενικά

«Παρακαλούμε βοηθήστε μας»: Χριστουγεννιάτικη κάρτα με σπαρακτικό μήνυμα στα χέρια 6χρονης

Την απόφασή της να σταματήσει την παραγωγή χριστουγεννιάτικων καρτών σε εργοστάσιο της Κίνας ανακοίνωσε η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco, μετά τις διαστάσεις που πήρε η ανακάλυψη μηνύματος από κρατούμενους που εξαναγκάζονταν να εργαστούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times, ένα κορίτσι έξι ετών από προάστιο νότια του Λονδίνου βρήκε ένα μήνυμα γραμμένο με κεφαλαία…

Την απόφασή της να σταματήσει την παραγωγήχριστουγεννιάτικων καρτώνσεεργοστάσιοτηςΚίναςανακοίνωσε ηβρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco, μετά τις διαστάσεις που πήρε ηανακάλυψη μηνύματος απόκρατούμενουςπου εξαναγκάζονταν ναεργαστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times, ένα κορίτσι έξι ετών από προάστιο νότια του Λονδίνου βρήκε έναμήνυμα γραμμένο με κεφαλαίαστα αγγλικά το οποίο φαίνεται να έχει συνταχθεί από κρατούμενους στη φυλακή Κινγκπού της Σανγκάη, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι «αναγκάζονταν να εργαστούν παρά τη θέλησή τους».

«Παρακαλούμε βοηθήστε μαςκαι ενημερώστε τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραφε το μήνυμα που έφτασε στα χέρια του 6χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία.

Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι «σοκαρίστηκε» και «αμέσωςανέστειλετην παραγωγή στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται αυτές οι κάρτες, ενώ ξεκίνησε καιέρευνα», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Επίσηςαποσύραμε από τα καταστήματα τις κάρτεςαυτές», τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων πήγαιναν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

«Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ την προσφυγή σε καταναγκαστική εργασία στην αλυσίδα παραγωγής μας», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Tesco διαθέτει «ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου» προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι προμηθευτές της δεν εκμεταλλεύονται την καταναγκαστική εργασία.

«Αναζητήστε τον Χάμφρεϊ»

Πηγή