Γενικά

Πούμα έκοβε βόλτες στους άδειους λόγω καραντίνας δρόμους του Σαντιάγκο

Ένα πούμα που είχε εγκαταλείψει τα βουνά που περιβάλλουν την πρωτεύουσα της Χιλής και αναζητούσε την τροφή του στους δρόμους της, εμφανίστηκε να περιπλανάται τα ξημερώματα της Τρίτης (24/03) στους άδειους δρόμους του Σαντιάγκο, όπου έχει τεθεί σε ισχύ η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε να μπει ένα «φρένο» στην πανδημία του κορονοϊού. Το άγριο ζώο συνελήφθη στο…


Ένα ποÏμα που είχε εγκαταλείψει τα βουνά που πεÏιβάλλουν την Ï€ÏωτεÏουσα τηςΧιλήςκαι αναζητοÏσε την Ï„Ïοφή του στους δÏόμους της, εμφανίστηκε να πεÏιπλανάται τα ξημεÏώματα της ΤÏίτης (24/03) στους άδειους δÏόμους του Σαντιάγκο, όπου έχει τεθεί σε Î¹ÏƒÏ‡Ï Î· νυκτεÏινή απαγόÏευση κυκλοφοÏίας, ώστε να μπει ένα «φÏένο» στην πανδημία τουκοÏονοϊοÏ.

Το άγÏιο ζώο συνελήφθη στο λαϊκό Ï€Ïοάστιο Îιουνιόα, με επιχείÏηση που οÏγανώθηκε από ÎºÎ¿Î¹Î½Î¿Ï Î±Ï€ÏŒ την Αστυνομία, τις υπηÏεσίες ΓεωÏγίας και ΚτηνοτÏοφίας (SAG) και υπαλλήλους του Î¶Ï‰Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ®Ï€Î¿Ï… της πόλης.

ΤοποÏμα, ηλικίας ενός έτους, και βάÏους 35 κιλών μεταφέÏθηκε στον ζωολογικό κήπο τουΣαντιάγκο, όπου θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

«Εδώ είναι το οικείο πεÏιβάλλον, που είχαν σε μία δεδομένη στιγμή και που, κατά βάθος, τους το αφαιÏέσαμε εμείς», εξήγησε σε συνέντευξη ΤÏπου ο ΜαÏσέλο Χιαγνόνι, τοπικός διευθυντής της SAG, αναφεÏόμενος στην τεÏάστια επέκταση της χιλιανής Ï€ÏωτεÏουσας, στην οποία πλέον κατοικοÏν 7 εκατ. άνθÏωποι.

«Το ποÏμα χαίÏει άκÏας υγείας», συμπλήÏωσε, σÏμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό ΠÏακτοÏείο Ειδήσεων.

Η Χιλή έχει κηÏÏξει καθολική νυκτεÏινή απαγόÏευση κυκλοφοÏίας από την ΚυÏιακή (22/03) και έχει κλείσει τα σÏνοÏά της με στόχο να μποÏέσει να ελέγξει την κατάσταση με τον φονικό ιό, που έχει Ï€Ïοκαλέσει 922 κÏοÏσματα και δÏο νεκÏοÏÏ‚ στη χώÏα.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑÎΤΕ LIKE ΣΤΟNEWSBEAST.GR

Πηγή