Γενικά

Προς μετακίνηση η TOTAL-ENI από το τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ

Δύο μήνες πριν την έναρξη των γεωτρήσεων η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL και ΕΝΙ προσανατολίζεται σε αναδιαμόρφωση του αρχικού προγραμματισμού εργασιών, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, που συνεχίζονται. Το κλίμα έντασης, που έχει προκαλέσει η Τουρκία στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, φαίνεται να επιδρά στους αρχικούς προγραμματισμούς του γαλλο- ιταλικού ενεργειακού…


Δύο μήνες πριν την έναρξη των γεωτρήσεων η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL και ΕΝΙ προσανατολίζεται σε αναδιαμόρφωση του αρχικού προγραμματισμού εργασιών, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στηνκυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη,που συνεχίζονται.

Το κλίμα έντασης, που έχει προκαλέσει ηΤουρκίαστο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, φαίνεται να επιδρά στους αρχικούς προγραμματισμούς του γαλλο- ιταλικού ενεργειακού κολοσσού και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα ξεκινήσει από το συγκεκριμένο τεμάχιο, αλλά από γειτονικό οικόπεδο, εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης.

Η κοινοπραξία TOTAL και ΕΝΙ ουδέποτε είχε επισημοποιήσει πρόθεση να ξεκινήσει τις νέες έρευνες από το τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο Economy Today του sigmalive.com.

«Η κοινοπραξία θα ξεκινήσει τις νέες τις έρευνες από το σημείο ή τα σημεία που κρίνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες σε αυτό το χρονικό σημείο να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την πάγια πρακτική των εταιρειών δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων οι στόχοι.

Σε καμία περίπτωση είπε δεν εγείρονται ζητήματα ασφαλείας για το τεμάχιο 7.

Διευκρινίζεται πως η εξέλιξη δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια κίνηση τακτικής, η οποία αποδίδεται σε λόγους, που έχουν να κάνουν με συμβατικές υποχρεώσεις, αλλά σχετίζεται σαφώς και με τα ζητήματα ασφάλειας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟNEWSBEAST.GR

Πηγή