Γενικά

Πυροβολισμοί στο Νιού Τζέρσεϊ με νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νιού Τζέρσεϊ, όταν δύο άτομα άνοιξαν πυρ σε ένα παντοπωλείο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυρών με αστυνομικές δυνάμεις.  Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο αξιωματούχους και πηγές των δυνάμεων επιβολής του νόμου, τόνισε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο δράστες του περιστατικού, ένας αστυνομικός και τρεις πολίτες. Και ο…


Τουλάχιστονέξι άνθρωποι σκοτώθηκανστοΝιού Τζέρσεϊ,όταν δύο άτομαάνοιξαν πυρσε έναπαντοπωλείο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυρών με αστυνομικές δυνάμεις. 

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο αξιωματούχους και πηγές των δυνάμεων επιβολής του νόμου, τόνισε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναιδύο δράστεςτου περιστατικού,ένας αστυνομικός και τρεις πολίτες.

Και ο δήμαρχος της πόλης Στίβεν Φούλοπ έκανε λόγο σε μέσα ενημέρωσης για «αρκετούς νεκρούς» στο συμβάν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως λίγο μετά τις 12:30, (τοπική ώρα), πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο σε μια περιοχή όπου η αστυνομία έφτασε, κάνοντας λόγο για πολλά θύματα. 

Σύμφωνα με το NBC, μια πηγή των δυνάμεων επιβολής του νόμου περιέγραψε την επίθεση ως «ενέδρα».

Σχολεία στην περιοχή έχουν κλείσει και οι μαθητές παραμένουν εγκλωβισμένοι στις δομές έως ότου δώσει η αστυνομία την άδεια να αποχωρήσουν.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας τόνισε πως, τουλάχιστον έως τώρα,δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατία. 

Ο κυβερνήτηςΦιλ Μέρφισημείωσε ότι έχει ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τους άνδρες και τις γυναίκες του αστυνομικού τμήματος του Νιού Τζέρσεϊ, ειδικά με τους αξιωματικούς που έχουν τραυματιστεί, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής και τους μαθητές που βρίσκονται στα σχολεία που έχουν κλείσει», είπε ο Μέρφι.

Η αστυνομική παρουσία στο σημείο είναι έντονη, δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ ασθενοφόρα παρέλαβαν τους τραυματίες. 

Πηγή