Γενικά

Σας αφορά! Μόνιμο μέρισμα σε 2.500.000 συνταξιούχους

Για τελευταία φορά θα δοθεί το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) στο τέλος Νοεμβρίου σε περίπου 420.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους η περικοπή του εν λόγω επιδόματος έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το διάστημα 2015-2019 για τους συνταξιούχους.Φέτος θα λάβουν το ΕΚΑΣ όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα…


Για τελευταία φορά θα δοθεί το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) στο τέλος Νοεμβρίου σε περίπου 420.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους η περικοπή του εν λόγω επιδόματος έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το διάστημα 2015-2019 για τουςσυνταξιούχους.

Φέτος θα λάβουν τοΕΚΑΣόσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 7.000 720 ευρώ (συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο).

Μάλιστα στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στηΒουλή τον Ιανουάριοσχεδιάζεται να υπάρχει διάταξη η οποία και θα προβλέπει ότι κάθε χρόνο μέρος από το υπερπλεόνασμα θα πηγαίνει στονΕνιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης,ούτως ώστε να αυξηθείτο εισόδημα 2.500.000 συνταξιούχων.

Το πλάνο που εξετάζεται από τουπουργείο Εργασίαςέχει και αυτό τη φιλοσοφία της αναλογικής προσέγγισης, δηλαδή τα ποσά να δίνονται με βάση το μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων.

Επίσης εξετάζεταιη θέσπιση αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίωνώστε να πηγαίνει το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας στους οικονομικά ασθενέστερους.

Με πληροφορίες από «Realnews» της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίεςΕιδήσειςαπό την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στοNewsbomb.gr

Πηγή