Γενικά

Στέφεν Τζάκσον: “Θέλω απλώς 30 λεπτά με τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Φλόιντ”

Στις ΗΠΑ συνεχίζει να υπάρχει αναβρασμός μετά την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνoμικούς. Οι διαδηλώσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζονται, με όλους να ψάχνουν απαντήσεις. Ένας από αυτούς είναι ο παλαίμαχος ΝΒΑερ – και αδελφικός φίλος του Φλόιντ – Στέφεν Τζάκσον. Ο Τζάκσον έχει βγει μπροστά τις τελευταίες ημέρες για χάρη των αφροαμερικανών,…

Στις ΗΠΑ συνεχίζει να υπάρχει αναβρασμός μετά την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνoμικούς. Οι διαδηλώσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζονται, με όλους να ψάχνουν απαντήσεις. Ένας από αυτούς είναι ο παλαίμαχος ΝΒΑερ – και αδελφικός φίλος του Φλόιντ – Στέφεν Τζάκσον.

Ο Τζάκσον έχει βγει μπροστά τις τελευταίες ημέρες για χάρη των αφροαμερικανών, με αποκορύφωμα την στιγμή που είχε στους ώμους του την κόρη του Φλόιντ, Τζιάννα, η οποία έλεγε ότι ο μπαμπάς της άλλαξε τον κόσμο. Πάνω από όλα όμως ο Τζάκσον θέλει δικαιοσύνη.

Σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε λοιπόν, αυτή τη φορά στο CNN, του τέθηκε το προβοκατόρικο ερώτημα για το τι θα έκανε αν μπορούσε να μιλήσει με τους αστυνομικούς που ευθύνονται για την δολοφονία του φίλου του. Και ήταν ειλικρινής.

Μπορώ να έχω τουλάχιστον 30 λεπτά; Απλώς εγώ και αυτοί. Αυτό θα ζητούσα. Θα είμαι ειλικρινής. Θα ήθελα 30 λεπτά πίσω από κλειστή πόρτα και δεν χρειάζεται να μάθει κανείς τι θα γινόταν”υποστήριξε αρχικά ο Τζάκσον, για να προσθέσει σε ερώτηση για το τι θα έψαχνε:

Απαντήσεις. Σίγουρα απαντήσεις, αλλά δεν θα σκόπευα να κάνω ερωτήσεις, απλώς να πάρω απαντήσεις. Όπως πήραν την ζωή του αδελφού μου”.

Δείτε το VIDEO:

AP Photo/Julio Cortez

Πηγή