Γενικά

Σταϊκούρας: Έρχονται εκπλήξεις στο φορολογικό

Για εκπλήξεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του 2ου Συνέδριου για την Αντιμετώπιση των «Κόκκινων» Δανείων. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους θεσμούς προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες και,…


Γιαεκπλήξειςστοφορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο, έκανε λόγο ο υπουργός ΟικονομικώνΧρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του 2ου Συνέδριου για την Αντιμετώπιση των «Κόκκινων» Δανείων.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σεανοιχτή γραμμή επικοινωνίαςμε τους θεσμούς προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες και, αν υπάρχει επαρκής χώρος, να ενσωματωθούν τρεις ακόμα ρυθμίσεις.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως αν τελικά πειστούν οι θεσμοί, οι ρυθμίσεις που θα ενταχθούν στο φορολογικό θα είναι καινούριες καιδεν θα πρόκειται για βελτιώσειςσε αυτές που ήδη έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο.

Σε ό,τι αφορά σταέσοδα Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως έχουν υπερβεί το στόχο ενώ για τη διανομή του υπερπλεονάσματος ήτανκατηγορηματικόςπως το κόσμο θα είναι χαμηλότερο των 500 εκατ. ευρώ και ο τρόπος διανομής του θα αποφασιστεί με τον πρωθυπουργό τηνεπόμενηεβδομάδα.

Πάντως ο κ. Σταϊκούρας σχεδόν απέκλεισε το να δοθεί το υπερπλεόνασμα με τη μορφήΚοινωνικού EπιδόματοςΑλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται πως η διαβούλευση του νομοσχεδίουολοκληρώνεται σήμερακαι τις επόμενες ημέρες το υπουργείο θα ολοκληρώσει το νομοσχέδιο για να κατατεθεί στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός Οικονομικώνεξαπέλυσε«πυρά»κατά του ΣΥΡΙΖΑγια την επιβολή τωνcapital controlsτο 2015 και την τρίτη -αχρείαστη, όπως τη χαρακτήρισε- ανακεφαλαιοποίηση.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως πλέον ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο δρόμο τηςανάκαμψης, με τις προκλήσεις ωστόσο να μην έχουν εκλείψει.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι τα τραπεζικά ιδρύματα να χρηματοδοτήσουν και να στηρίξουν την πραγματική οικονομία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν τα «κόκκινα»δάνειαπου ανέρχονται στα 75 δισ. ευρώ.

Για το σχέδιο «Ηρακλής»

Αναφορικά με τοσχέδιο Ηρακλής, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότιολοκληρώθηκε η διαβούλευσημε τις τράπεζες και το σχέδιο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ταοφέλητου σχεδίου είναι σημαντικά και αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Πηγή