Γενικά

Τέλος εποχής; Βρετανικά δημοσιεύματα θέλουν τη βασίλισσα Ελισάβετ να αποσύρεται του θρόνου

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun», σύμφωνα με το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ σε 18 μήνες από σήμερα θα παραιτηθεί, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει έντονη φημολογία περί αναβάθμισης του Καρόλου σε «σκιώδη βασιλιά» ή ακόμα και σε αντιβασιλέα. Συγκεκριμένα, ο Κάρολος φέρεται να συναντήθηκε…

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun», σύμφωνα με το οποίοη βασίλισσα Ελισάβετ σε 18 μήνες από σήμερα θα παραιτηθεί, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον πρίγκιπα της Ουαλίας,Κάρολο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει έντονη φημολογία περί αναβάθμισης του Καρόλου σε «σκιώδη βασιλιά» ή ακόμα και σεαντιβασιλέα.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος φέρεται να συναντήθηκε για το ζήτημα με τον πατέρα τουπρίγκιπα Φίλιπποκαι ετοιμάζεται να χριστεί αντιβασιλέας.

Σε 18 μήνες η μονάρχης της Βρετανίας θα γίνει 95 ετών, γεγονός που καθιστά -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- αναγκαία την «συνταξιοδότησή» της. Τυπικά δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον τίτλο όσο ζει, αλλάμπορεί να παραδώσει τις περισσότερες βασιλικές αρμοδιότητεςστο πρωτότοκο υιό της, Κάρολο.

Η βρετανική Sun σημειώνει ότι τα 95 έτη ήταν η ηλικία στην οποία αποχώρησε από το προσκήνιο και ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος.

Επίσης προσθέτει ότιη βασίλισσα Ελισάβετ περιόρισε τις επίσημες δημόσιες εμφανίσειςτης, από 332 το 2016, σε 283 το 2018.

Πηγή