Γενικά Πλανήτης

8 Τραγικά Λάθη που κάνουν ΟΛΟΙ οι Δυστυχισμένοι Άνθρωποι και ΠΩΣ να τα Αποφύγετε. Δώστε Προσοχή στο Νο.4!

Πλανήτης







8





Όταν τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά και τα πάντα είναι τέλεια ισορροπημένα στη ζωή μας, είναι εύκολο να είμαστε ευτυχισμένοι. Η πραγματική όμως δοκιμασία έρχεται όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν με τον τρόπο που θα θέλαμε. Όταν η ζωή είναι λίγο πιο πολύ κουραστική από το συνηθισμένο, συχνά πρέπει να πάρουμε την συνειδητή απόφαση να είμαστε ευτυχισμένοι και να αρνηθούμε να μας παρασύρει το χάος. Θυμηθείτε ότι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να ελέγξει πραγματικά την ευτυχία σας είστε εσείς.

Σας παρουσιάζουμε 8 συνήθειες των συνεχώς δυστυχισμέων ανθρώπων, που αν ταυτίζεστε με κάποιες από αυτές, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσετε να επικεντρώνεστε στα θετικά.

1. Κρατάνε κακίες

Όταν κρατάτε κακίες, ένα άχτι, είναι σαν να κουβαλάτε συνέχεια ένα βάρος. Είναι πάντα εκεί, ακόμα και αν το έχετε σπρώξει στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Αυτό δεν σας επιτρέπει να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Ενώ μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσετε όταν κάποιος σας πληγώνει ή σας προδίδει, προσπαθήστε να μην αφήνετε μία κακή εμπειρία να επηρεάσει το μέλλον σας. Αφήστε τις κακίες και θα αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

2. Κριτικάρουν όλη την ώρα

Η αληθινή αγάπη για τον εαυτό μας μπορεί να χρειαστεί χρόνια για να αναπτυχθεί, αλλά χωρίς αυτήν, δεν μπορούμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Η συνειδητοποίηση ότι ο εαυτός μας αξίζει να αγαπηθεί, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ευτυχία μας. Μας επιτρέπει να είμαστε πιο σίγουροι και άνετοι με τον εαυτό μας και αυτή η αυτοπεποίθεση ακτινοβολεί σε όλους. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν κάνουμε υπερβολική κριτική σε άλλους, αυτό λέει περισσότερα για εμάς τους ίδιους παρά γι” αυτούς. Κάποιος που συνεχώς επικρίνει τους άλλους δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένος με τον εαυτό του. Είναι σημαντικό να σεβόμαστε ότι ο καθένας είναι διαφορετικός.

3. Εθισμοί

Πολλοί δυσαρεστημένοι άνθρωποι συχνά αναζητούν μια διέξοδο πο θα τους βοηθήσει να ξεχάσουν τον θυμό ή τις λύπες τους. Εθίζονται στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, τα τυχερά παιχνίδια ή άλλα, για να καλύψουν το πώς πραγματικά αισθάνονται, γιατί κάτι τέτοιο θα τους κάνει ακόμα πιο δυστυχισμένους. Αντίθετα, προσπαθήστε να βρείτε μια θετική διέξοδο όπως η ζωγραφική, η γραφή, η μουσική… Να βρείτε έναν τρόπο για να εκφραστείτε χωρίς να σας προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά.

4. Συνεχόμενη γκρίνια

Οι χαρούμενοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η γκρίνια δεν κάνει καλό και δε βοηθάει πουθενά. Αν θέλετε να αλλάξουν τα πράγματα, θα πρέπει να δράσετε. Οι άνθρωποι που συνεχώς διαμαρτύρονται εκπέμπουν αρνητική ενέργεια που επηρεάζει τους πάντες γύρω τους. Αντί να ασχολείστε με το πόσο άδικη ή απαίσια είναι μια κατάσταση, σκεφτείτε έναν τρόπο να την αλλάξετε προς το καλύτερο.

5. Είναι γεμάτοι τύψεις

Μία έρευνα έδειξε πως οι επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις σχετικά με αποφάσεις που λήφθικαν κατά το παρελθόν, μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνιο στρες και κατάθλιψη. Όλοι ευχόμαστε να είχαμε κάνει ή να είχαμε πει κάτι διαφορετικό ανά καιρούς, αλλά το παρελθόν είναι παρελθόν. Η εμμονή σε ένα λάθος δεν θα αλλάξει αυτό που συνέβη, το μόνο που κάνει είναι να εμποδίζει το μέλλον σας. Μάθετε από τα λάθη σας, ώστε να γνωρίζετε τι να κάνετε στο μέλλον αν μία παρόμοια κατάσταση εμφανίστει ξανά και αφήστε το παρελθόν.

6. Κουτσομπολιό

Κάποιος που κουτσομπολεύει αποπνέει ανασφάλεια και δυστυχία. Όταν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος με τη δική του ζωή, αντί να επικεντρωθεί σε αυτή, απικεντρώνεται στις ζωές των άλλων, προσπαθώντας να βρει αρνητικά πράγματα για να νιώσει καλύτερα. Ένα ευτυχισμένο και με αυτοπεποίθηση άτομο δεν έχει καμία ανάγκη το κουτσομπολιό. Εάν είστε πραγματικά ευτυχείς, εστιάστε την προσοχή σας σε όλα τα θετικά πράγματα στη ζωή σας.

7. Ανησυχούν συχνά για το μέλλον

Η εξοικονόμηση χρημάτων ή οι στόχοι και τα σχέδια για το μέλλον είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από μια διαρκή ανησυχία για το τι μπορεί ή δεν μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Το μέλλον μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά αν έχετε αρκετή πίστη στον εαυτό σας, ξέρετε ότι μπορείτε να χειριστείτε μια κατάσταση, όταν αυτή προκύπτει. Δουλέψτε σκληρά, να είστε ευγενικοί, με υψηλούς στόχους και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

8. Διογκώνουν τα προβλήματα

Όταν προκύπτει ένα όχι και τόσο μεγάλο πρόβλημα, ένα δυστυχισμένο άτομο θα κάνει σίγουρα πάντα τα πράγματα χειρότερα. Έχουν την τάση να αντιδρούν υπερβολικά και να βλέπουν τα πράγματα αρνητικά αντί να βρουν κάποιο τρόπο ώστε να καθορίσουν τι πήγε στραβά. Όλοι αντιμετωπίζουμε πράγματα που δεν θα θέλαμε να ασχοληθούμε μαζί τους. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα ευτυχισμένο πρόσωπο και ένα δυστυχισμένο είναι το πως χειρίζεται μια δύσκολη κατάσταση. Κάντε ένα βήμα πίσω, πάρτε μια βαθιά ανάσα και αναζητήστε την λύση!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και μάθετε το πως να γίνετε ευτυχισμένοι!