Γενικά Οικονομία

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! Καταρρέουν τα πάντα…

Οικονομία






Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η αβεβαιότητα που δημιουργούν η παράταση των διαπραγματεύσεων, καθώς και οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των δανειστών ανοίγουν σοβαρές πληγές στην οικονομία και απειλούν να τη βυθίσουν στον ένατο χρόνο ύφεσης.

Το πρώτο δίμηνο του 2017, η επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας είναι εμφανής και η κρίση χτυπά σε πολλαπλά μέτωπα. Στεγνώνουν τα κρατικά ταμεία, με συνέπεια να έχουν παγώσει οι πληρωμές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Υπάρχει άτυπη στάση πληρωμών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στην αγορά επικρατούν συνθήκες ασφυξίας, με 94 εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο κάθε ημέρα.

Η αβεβαιότητα έχει χτυπήσει την πόρτα των τραπεζών, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται η αντοχή τους -στα μέτωπα των καταθέσεων και των «κόκκινων» δανείων-, και τις εποπτικές Αρχές στη Φρανκφούρτη να προειδοποιούν πως, αν χαθούν κι άλλοι 3 μήνες, ο κίνδυνος μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης, με κούρεμα καταθέσεων, θα είναι ορατός.

Πηγή:

voicenews.gr