Γενικά Οικονομία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ! ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ 25.000 ευρώ για την ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ του σπιτιού σου! Δες πως θα τα ΠΑΡΕΙΣ

Οικονομία


επιδομα3





Άτοκο δάνειο ύψους έως και 25.000 και επιδότηση 70% για εργασίες που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας στις οικίες τους, δικαιούνται όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Το πρόγραμμα, που θα προκηρυχθεί άμεσα, θα «τρέξει» από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση 35.000-40.000 κατοικιών.

Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και η βασική προϋπόθεση είναι εισοδηματική: Το ανώτατο όριο για να μπορέσει κάποιος να ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι τα 50.000 ευρώ.

Το ποσοστό επιδότησης εξαρτάται επίσης από το εισόδημα και από τα προστατευόμενα μέλη. Όσο περισσότερα είναι τα προστατευόμενα μέλη τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό επιδότησης, το οποίο μπορεί να φθάσει στο 70%.

Η δανειοδότηση από τράπεζες πλέον δεν είναι υποχρεωτική. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ίδια κεφάλαια σε συνδυασμό με την επιχορήγηση προκειμένου να συμπληρώσουν τον προϋπολογισμό των επιλέξιμων δαπανών.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον επιδοτεί εργασίες που θα πρέπει να προκύπτουν βάσει των συστάσεων του Ενεργειακού Επιθεωρητή και θα αφορούν αποκλειστικά τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων για επιδότηση σε μία ανακαίνιση σπιτιού

-Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια και υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος-στέγης και της πιλοτής.

-Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης. (πχ λέβητας και ηλιακός θερμοσίφωνας)

newsbomb.gr