Γενικά Ελλάδα

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 10 ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ: TO ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Ελλάδα






Ψυχολογικά πιεσμένος από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και από το θάνατο της συζύγου του ήταν ο 59χρονος άνεργος, ο οποίος πυροβόλησε τη 10χρονη κόρη του στο κεφάλι την ώρα που κοιμόταν και στη συνέχεια αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι της οικογένειας στη Μεσσήνη.

Στο παρελθόν ο 59χρονος ήταν εργολάβος οικοδομικών μηχανημάτων και είχε απασχοληθεί για ένα διάστημα ως συμβασιούχος στο Δήμο. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, δεν είχε απασχόληση και δυσκολευόταν οικονομικά. Η σύζυγός του είχε φύγει από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια διότι έπασχε από ανίατη ασθένεια και έτσι είχε μείνει μόνος του να μεγαλώνει το 10χρονο μοναχοπαίδι του. Ο αδερφός της θανούσας συζύγου του ήταν ο μόνος που τον βοηθούσε πότε πότε οικονομικά.

Πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρουν ότι ο 59χρονος είχε χάσει το τελευταίο διάστημα πολλά κιλά, γεγονός που τον είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα. Έτσι, αποφάσισε πρόσφατα να επισκεφτεί γιατρό, ο οποίος του είπε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ψυχολογικό. Τον προέτρεψε, μάλιστα, να αποταθεί σε ψυχίατρο και να ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή. Ο 59χρονος, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν άκουσε τις συμβουλές του.

Το πρωί της Παρασκευής οικιακή βοηθός από τη Βουλγαρία που βοηθούσε την οικογένεια με θέματα καθαριότητας και φαγητού πήγε στο σπίτι τους στη Μεσσήνη αλλά δεν της άνοιγε κανείς. Τότε ανησύχησε και κάλεσε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έσπασαν τη πόρτα και βρήκαν νεκρούς τον 59χρονο και το παιδί του. Δίπλα στον άνδρα υπήρχε μία καραμπίνα. Πρόκειται για το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε η 10χρονη και το όπλο με το οποίο στη συνέχεια ο 59χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο πατέρας πυροβόλησε το παιδί μία φορά στο κεφάλι την ώρα που κοιμόταν στο κρεβάτι του. Στη συνέχεια, έστρεψε την καραμπίνα προς τον εαυτό του και πυροβόλησε μία φορά.

Ο ιατροδικαστής που ερευνούσε για ώρες χθες τον τόπο της τραγωδίας θα φωτίσει περισσότερο τις επόμενες ημέρες το περιστατικό. Το 10χρονο αδικοχαμένο παιδί πήγαινε σχολείο στο 1ο Δημοτικό Μεσσήνης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στη γειτονιά. Όταν είχε πεθάνει πριν από πέντε χρόνια η μητέρα του, ο 59χρονος πατέρας και ο αδερφός της θανούσας μητέρας είχαν αποταθεί σε κοινωνικές υπηρεσίες για να πάρουν συμβουλές για τη διαχείριση του θλιβερού συμβάντος για το καλό της 10χρονης. Η οικιακή βοηθός από τη Βουλγαρία είχε αναλάβει να την πηγαίνει κάθε πρωί στο σχολείο.