Υγεία Γενικά

Βότανα για τον προστάτη

Ο  προστάτης , αποτελεί μέρος του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, είναι ένας αδένας που περιβάλλει την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Έχει περίπου το μέγεθος ενός καρυδιού και μεγαλώνει σε όλη τη ζωή ενός άνδρα.

Καθώς μεγαλώνετε, είναι σημαντικό να μπορείτε διατηρείτε έναν υγιή προστάτη. Ο προστάτης μπορεί να διευρυνθεί (υπερπλασία του προστάτη) και όταν θα γίνει αυτό, μειώνεται η ροή των ούρων και αρχίζουν διάφορα προβλήματα και συμπτώματα που είναι πολύ ενοχλητικά.

Δεν υπάρχουν οριστικές ενδείξεις ότι η καλή διατροφή μπορεί να αποτρέψει τα προβλήματα του προστάτη , αλλά όλοι οι ουρολόγοι συμφωνούν πως μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Η δημιουργία ενός γεύματος και σνακ γύρω από λαχανικά και φρούτα είναι μια έξυπνη ιδέα για την υγεία γενικά, και ιδιαίτερα για να έχετε έναν υγιή προστάτη.

Οι άντρες είναι γενικά διστακτικοί με τους γιατρούς, ειδικά όταν πρόκειται για «ευαίσθητα» θέματα όπως ο προστάτης. Έτσι, όταν μη συνταγογραφούμενα φυτικά προϊόντα ισχυρίζονται ότι «προάγουν την υγεία του προστάτη», πολλοί άνδρες είναι διατεθειμένοι να τα δοκιμάσουν.

..Διαβάστε περισσότερα εδώ Βότανα για τον προστάτη