Γενικά Ελλάδα

ΑΦΑΙΜΑΞΗ- ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΥΝ πάλι τα ενοίκια!

Ελλάδαenoikia

Περίπου 1,7 εκατ. φορολογούμενοι που εισπράττουν εισοδήματα από ακίνητα θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού έρχονται νέες επιβαρύνσεις, με το ΥΠΟΙΚ να προβλέπει αύξηση των φορολογικών συντελεστών και καθιέρωση ανώτατου συντελεστή 40% για τα υψηλά εισοδήματα.

 

Το σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με το Εθνος, και η νέα κλίμακα που θα εφαρμοστεί για τα εισοδήματα από ενοίκια έχει ως εξής:

* Ο συντελεστής 11% που ισχύει σήμερα για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ ανεβαίνει στο 15%, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση της πλειονότητας των ιδιοκτητών να αυξηθεί έως και 36%.
* Ο συντελεστής 33% που επιβάλλεται σήμερα σε εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ έως και 40.000 ευρώ, αυξάνεται στο 35%.
* Θεσπίζεται νέος συντελεστής 40%, χωρίς να αποκλείεται να «κλειδώσει» και στο 45%, για το τμήμα εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ.

Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει με την εφαρμογή της νέας κλίμακας για τα εισοδήματα από ακίνητα υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 100 εκατ. ευρώ από αυτά που προβλέπει για φέτος ο προϋπολογισμός.

usay.gr


Αφήστε ένα σχόλιο