Γενικά Ελλάδα

Αυτές είναι οι «Σεϋχέλλες της Ελλάδας» σε απόσταση 1,5 ώρας από την Αθήνα [Εικόνες-Βίντεο]

Ελλάδα


Οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας βρίσκονται σε απόσταση 1,5 ώρας από την Αθήνα και διαθέτουν παραλίες με καταγάλανα νερά και λευκές αμμουδιές, παραπέμποντας σε κάτι εξωτικό.

Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται ανάμεσα στην Εύβοια (απέναντι από τη Λιχάδα) και στα Καμένα Βούρλα και οι ντόπιοι τα αποκαλούν «Σεϋχέλλες». Τα νησιά αυτά αναδύθηκαν ύστερα από μεγάλο σεισμό το 426 π.Χ.

Το μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος είναι η Μανόλια και η Στρογγύλη, αμέσως μικρότερα είναι η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια, ενώ τα υπόλοιπα είναι ονομάζονται ποντικονήσια.

Πώς μπορεί να πάει κανείς στα Λιχαδονήσια

Κάθε μέρα πραγματοποιούν δρομολόγια τα καραβάκια Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ» από τα Καμένα Βούρλα. Επίσης, δρομολόγια γίνονται και από το το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και από τον Κάβο.

Ο μύθος πίσω από το όνομα των νησιών

Η μυθολογία αναφέρει ότι η σύζυγος του Ηρακλή η Διηάνειρα, έστειλε έναν δηλητηριασμένο χιτώνα στον Ηρακλή με τον υπηρέτη Λίχα, πιστεύοντας ότι είναι απατημένη.

Όταν ο Ηρακλής φόρεσε το χιτώνα και άρχισε να υποφέρει από τους πόνους άρπαξε τον υπηρέτη και τον εκσφενδόνισε στη θάλασσα. Τα μέλη του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια, τα Λιχαδονήσια.

Πηγή:

tonwtiko.com


Αφήστε ένα σχόλιο