Γενικά Πλανήτης

Αυτή η 16χρονη κατάφερε να βγάλει €60.000. Μόλις όμως δείτε με ποιον τρόπο θα απορήσετε!

Πλανήτης16χρονη3

Μια έφηβη Βρετανίδα έχει ήδη βγάλει σχεδόν 50.000 λίρες μετά τη δημιουργία ενός δικού της δικτυακού τόπου που έχει βοηθήσει πάνω από 200.000 Κινέζους γονείς να επιλέξουν αγγλικά ονόματα για τα μωρά τους.

Η 16χρονη Beau Jessup είχε την ιδέα για το specialname.cn όταν της ζήτησαν να βρει το όνομα για το παιδί μιας φιλικής οικογένειας σε ένα ταξίδι της στην Κίνα.

asday2

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, μάλιστα, υπάρχει μια μεγάλη ζήτηση για τη συγκεκριμένη υπηρεσία επειδή πολλοί Κινέζοι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να έχουν ένα δυτικό ψευδώνυμο. Ο λόγος; Πιστεύουν ότι το να έχουν τα παιδιά ένα παραδοσιακό αγγλικό όνομα, το οποίο είναι εύκολο να το προφέρει κανείς, να το διαβάσει και να το γράψει, θα αυξήσει τις ευκαιρίες που θα έχουν για να βρουν θέσεις εργασίας και θέσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Όμως η περιορισμένη πρόσβαση σε διάφορες ιστοσελίδες τέτοιου περιεχομένου στην Κίνα σημαίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι πολίτες δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις κλασικές ιστοσελίδες ονοματοδοσίας μωρών που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έτσι, σύμφωνα με την Beau, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί γονείς να διαλέξουν λάθος ονόμαστα για τα παιδιά τους όπως Rolex, Cinderella, Rambo και Gandalf. Η μοναδική ιστοσελίδα της επιτρέπει στους γονείς, όπως αναφέρει να διαλέξουν κατάλληλα αγγλικά ονόματα για τα παιδιά τους με ένα μικρό ποσό.

asday3

Η ίδια αναφέρει ότι ήδη 221.000 άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το specialname, δεδομένου ότι ξεκίνησε πριν από έξι μήνες και ήδη αυτή έχει κερδίσει 48.000 λίρες. Όπως εξηγεί όταν πήγε στην Κίνα διαπίστωσε πόσο μεγάλη ανάγκη υπήρχε για ένα βρετανικό όνομα από τους γονείς καθώς ήθελαν να είναι εύκολο στην καθημερινότητα, στα mails και στις διάφορες αιτήσεις που χρειάζεται να κάνει ένα παιδί στο εξωτερικό. Το μεγάλο τους πρόβλημα όμως είναι ότι δεν ξέρουν τι μπορεί να σημαίνει κάθε όνομα και πού χρησιμοποιείται.

Η ιστοσελίδα καλεί τους γονείς να επιλέξουν από μια λίστα με 12 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παιδιού τους για να ταιριάζει το όνομα με τις προσδοκίες τους. Το κόστος των υπηρεσιών ονοματοδοσίας είναι λίγα ευρώ για τρία ονόματα και χρειάζεται μόλις τρία λεπτά για να ολοκληρωθεί.

asday1

Αφού κάνουν την επιλογή τους, οι χρήστες λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό ονοματοδοσίας που κρατάει για πάντα. Η νεαρή δηλώνει χαρούμενη γιατί αφενός βοηθάει τους νέους γονείς, αφετέρου για τα έσοδά της που αυξάνονται συνεχώς.


Αφήστε ένα σχόλιο