Γενικά Ελλάδα

Αυτός είναι ο βούρκος των χρεών των ΜΜΕ! Όλοι σιωπούν…

Ελλάδαmoney

Σε αυτή τη χώρα που μαστίζεται εδώ και χρόνια από την οικονομική κρίση, υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, που χρωστάνε υπέρογκα ποσά, εκατομμυρίων ευρώ, μέσω των δανείων που πήραν. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1.5 δις. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι με ποιές εγγυήσεις δόθηκαν αυτά τα δάνεια; Και μάλιστα την ίδια στιγμή που Έλληνες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους.

Επιπλέον, αυτοί οι επιχειρηματίες που χαίρουν άκρας αναγνωσιμότητας και σεβασμού από τον Ελληνικό λαό, είναι ρυθμιστές της πολιτικής σκηνής.

Η κατάσταση πάντως γίνεται ακόμα πιο τραγική αν συνυπολογίσουμε και τον χαμό που έγινε με τις τηλεοπτικές συχνότητες το προηγούμενο διάστημα. Όλοι αυτοί οι «διακεκριμένοι» επιχειρηματίες έκαναν ολόκληρο αγώνα, σε σημείο που θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση, αν δεν κατάφερναν να πάρουν μια συχνότητα που θα τους επέτρεπε, και με το νόμο πλέον να πλασάρουν όλα αυτά που πρεσβεύουν, στον απλό πολίτη.

Σε ερώτηση που απηύθηνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στους αρμόδιους υπουργούς, άφησε αιχμές για το «είδος και το ύψος των εγγυήσεων που δόθηκαν, ενώ άγνωστο παραμένει τόσο ο προγραμματισμός για την εξόφληση των δανείων όσο και οι συνέπειες που θα υπάρξουν για το τραπεζικό σύστημα από τη μη εξυπηρέτησή τους».

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών του 2013, πολλές επιχειρήσεις έχουν συσσωρεύσει υπέρογκα ποσά σε οφειλές.

Γνωστός όμιλος εκδόσεων οφείλει 94,2 εκατ. ευρώ, ενώ γνωστοί εκδοτικοί όμιλοι ημερήσιου τύπου, ευρείας κυκλοφορίας, έχουν οφειλές 75,1 εκατ. ευρώ, 45,5 εκατ. ευρώ, 26,64 εκατ. ευρώ, 25,80 εκατ. ευρώ και 25,61 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα υπάρχουν και 2 γνωστοί Όμιλοι με ενασχόληση στην τηλεοπτική σκακιέρα, τα δάνεια των οποίων ξεπερνούν τα 128 εκατ. ευρώ.

 

voicenews.gr