Γενικά Παράξενα

Αυτούς τους πόνους εξαφανίζει ένας… οργασμός!

ΠαράξεναΑυτούς τους πόνους μπορεί να εξαφανίσει ένας… οργασμός!

Συνήθως, όταν έχουμε κάποιον πόνο, πηγαίνουμε στο γιατρό, παίρνουμε τα φάρμακά μας και μένουμε ήρεμοι ότι ο πόνος αργά ή γρήγορα θα περάσει. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως ένας απρόσμενος τρόπος για να σας περάσει κάποιος πόνος είναι… το σεξ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, ο οργασμός έχει την ιδιότητα, εκτός από το να ανεβάζει κατακόρυφα την… διάθεσή σας, να μειώνει ή και να εξαφανίζει κάποιους πόνους στο σώμα σας.

Οι φυσικές χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, σας κάνουν να αισθάνεστε ευτυχία, έξαψη, ζεστασιά, ή ακόμα και υπνηλία. Όταν αυτές οι ουσίες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος εκτός από την αύξηση στην ευχαρίστηση, φέρνουν και ανακούφιση από τους πόνους.

Δείτε 3 είδη προβλημάτων που “εξαφανίζει” ένας… γερός οργασμός

Πονοκέφαλοι

Μοιάζει περίεργο, δεδομένου ότι ένας πονοκέφαλος συνήθως μας αποτρέπει από το να κάνουμε σεξ, αλλά σε αυτή την περίπτωση το σεξ και ο οργασμός λειτουργούν σαν… ομοιοπαθητική θεραπεία. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cephalalgia, ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της ημικρανίας ή του πονοκεφάλου. Ωστόσο, η επίτευξη ενός πλήρους οργασμού είναι απαραίτητη για την ανακούφιση από τον πόνο.

Λόξιγκας

Η περίπτωση ενός λόξυγγα που απλά δεν θα φεύγει με τίποτα είναι κάτι πολύ κουραστικό. Πριν σπεύσετε σε γιατροσόφια για να σας περάσει ο λόξυγγας, μπορείτε να βρείτε την λύση μέσα από τον οργασμό. Μια έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Family Physician, περιέγραψε την περίπτωση ενός 40χρονου άνδρα που μετά από σχεδόν 1 χρόνο με λόξυγγα (!) κατάφερε να τον ξεπεράσει μετά από έναν έντονο οργασμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο οργασμός λειτουργεί το ίδιο και για τις γυναίκες, όσον αφορά τον λόξυγγα, όπως αναφέρεται και σε άλλη μελέτη του 1990 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Internal Medicine.

Πόνοι περιόδου στις γυναίκες

Πριν τον οργασμό, η μήτρα της γυναίκας είναι πιο χαλαρή, αλλά τη στιγμή κορύφωσης, αυξάνεται η ροή του αίματος στο σημείο, κάτι που συμβάλλει στην ανακούφιση από τους πόνους. Η συστολή των μυών της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού, απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που ενεργούν ως φυσικό χαλαρωτικό ενάντια στον πόνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες που αυνανίζονται αναφέρουν συχνά ότι αυτό τις βοηθά να νιώθουν ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου και ακόμη και βελτίωση σε άλλα “συνοδευτικά” συμπτώματα, όπως ευερεθιστότητα και ιδιοτροπία.