Γενικά Παράξενα

ΑΚΟΥΜΠΗΣΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωφέλιμο είναι

ΠαράξεναΗ έλλειψη ύπνου σχετίζεται με αύξηση σωματικού βάρους, μικρότερη εγκεφαλική δραστηριότητα, και πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Αν κοιμάστε λιγότερο από πέντε ώρες το βράδυ, τότε αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία σας κατά 15%.

Πολλοί δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ, που οφείλεται κυρίως σε άγχος. Η παρακάτω τεχνική αναπνοής όμως υπόσχεται να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα. Η τεχνική καλείται «4-7-8″. Για αρχή, αγγίξτε με την άκρη της γλώσσας σας τον ουρανίσκο σας και κρατήστε εκεί τη γλώσσα σε όλη την άσκηση. Στη συνέχεια, εκπνεύστε εντελώς αδειάζοντας τους πνεύμονές σας.

Κλείστε το στόμα σας και πάρτε εισπνοή από τη μύτη, μετρώντας μέχρι το 4. Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεφυσύξτε όλο τον αέρα από το στόμα σας μετρώντας μέχρι το 8. Επαναλάβετε 4 φορές ολόκληρη τη διαδικασία. Ο Δρ. Andrew Weil συστήνει να κάνετε τη τεχνική τουλάχιστον δύο φορές ημερησίως με 4 επαναλήψεις. Μετά τον πρώτο μήνα, μπορείτε να αυξήσετε στις 8 επαναλήψεις.

«Μετά από δύο, και παραπάνω μήνες, γίνονται σημαντικές αλλαγές στο σώμα. Αυτή η τεχνική μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, χαμηλώνει τη πίεση του αίματος, βελτιώνει τη πέψη.»