Γενικά Ελλάδα

Αμερικανός Πρόεδρος: Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό για την…

Ελλάδαπαυλοπουλος

Τον Ελληνικό λαό ευχαρίστησε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον λόγο του στο προεδρικό Μέγαρο.

Ο λόγος των ευχαριστιών είχε να κάνει κυρίως με την συμπόνοια που έδειξαν οι Έλληνες στους πρόσφυγες.

Σας ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα και φέρνω τα χαιρετίσματα από τη μεγάλη ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. Αυτό είναι το τελευταίο ταξίδι μου στο εξωτερικό και θεώρησα καλό να επισκεφτώ μια σπουδαία χώρα, από την οποία ξεκίνησε η Δημοκρατία και όπου υπηρξαν τα ιδεώδη και οι αξίες που γαλούχησαν τις ΗΠΑ.

Ο Ελληνικός λαός έχει υπομείνει αρκετά. Ήταν πολιτική της κυβέρνησής μου να δουλέψουμε με την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για ανάπτυξη και αισιοδοξία. Έγινε πρόοδος και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε στο πλάι του ελληνικού λαού. Υπάρχει αρκετός δρόμος που πρέπει να καλυφθεί.

Η ενωμένη Ευρώπη είναι καλό για όλο τον κόσμο. Αυτό είναι μέρος του μηνύματός μου, πρέπει να δοθεί ευκαιρία σε όλους.

Παράλληλα, θελω να σας συγχαρώ για τη συμπόνια με την οποία αντιμετωπίζετε τους πρόσφυγες. Στη ΓΣ του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο ανέφερα ότι το θέμα των προσφύγων ειναι θέμα όλων μας και συνεργαζόμαστε με όλους για να υπάρξει τρόπος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Στη Μέση Ανατολή και την  τρομοκρατία, εκτιμούμε ιδιαίτερα τις διευκολύνσεις στο Αιγαίο και ευχαριστουμε την Ελλάδα για την προσφορά της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Θέλω να υπογραμμίσω πως κατά τη μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει συνέχισει της πολιτικής σε σχέση με τη Συμμαχία.

Φυσικά, προσβλέπω στην επίσκεψή μου στην Ακρόπολη

Ευχαριστω για τη θερμή υποδοχή και τη φιλία του ελληνικού λαού γιατί αυτά κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο