Γενικά Πλανήτης

ΆΜΥΑΛΗ 13χρονη παρά λίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο για ένα… ψέμα!

Πλανήτηςpsema

Διπλωματικό επεισόδιο κόντεψε να προκαλέσει μια 13χρονη που είπε ψέμματα ότι την απήγαγαν και τη βίασαν δυο ξένοι. Η Γερμανορωσίδα μαθήτρια αντιμετώπιζε «ενδοσχολικά προβλήματα» και κατήγγειλε ότι τη βίασαν δυο άνδρες «μεσογειακής» καταγωγής. Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε η δικαστική έρευνα, είχε κοιμηθεί στο σπίτι ενός φίλου της.

Η ιστορία της 13χρονης προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε μάλιστα τις γερμανικές αρχές ότι «αποσιώπησαν επί μακρόν» την υπόθεση αυτή. Το κορίτσι «δεν εξαφανίστηκε με τη θέλησή του επί 30 ώρες», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, όμως η άποψη αυτή διαψεύδεται από τα νέα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου που ήδη είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η 13χρονη ούτε απήχθη, ούτε βιάστηκε.

Από το κινητό τηλέφωνο της έφηβης οι αρχές εντόπισαν έναν φίλο της, έναν νεαρό Γερμανό, ηλικίας 19 ετών, στο σπίτι του οποίου αναζήτησε αυτοβούλως καταφύγιο η 13χρονη, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρτιν Στέλτνερ, ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βερολίνου.

Οι αρχές διαπίστωσαν επίσης ότι το κορίτσι είχε συνάψει, πριν από την εξαφάνισή του, συναινετικές ερωτικές σχέσεις με δύο 20χρονους, «έναν Τούρκο υπήκοο και έναν Γερμανό τουρκικής καταγωγής». Δεδομένου ότι είναι ανήλικη, έχει διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας σε βάρος αυτών των προσώπων με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι τελευταίες εξελίξεις «τινάζουν στον αέρα την προπαγάνδα των τελευταίων ημερών για την υπόθεση αυτή», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου Φρανκ Χένκελ σε ανακοίνωσή του. Χωρίς να κατονομάσει τη Ρωσία, ο Χένκελ υπογράμμισε ότι η Γερμανία είναι «κράτος δικαίου» και ότι «καμία πολιτική πίεση προερχόμενη από το εξωτερικό» δεν θα την αναγκάσει «να αλλάξει τις συνταγματικές αρχές της».

Την ιστορία της 13χρονης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί και η γερμανική ακροδεξιά για να επιτεθεί στους μετανάστες, τους οποίους αποκαλεί με τον νεολογισμό «rape-fugees» (σ.σ. από το αγγλικό rape που σημαίνει βιασμός αντί για refugees (πρόσφυγες).

Οι γονείς της έφηβης υποστήριζαν ότι οι αρχές άσκησαν πιέσεις στην κόρη τους προκειμένου να ανακαλέσει την καταγγελία της περί αρπαγής και βιασμού της από αλλοδαπούς.

news.gr


Αφήστε ένα σχόλιο