Γενικά Ελλάδα

Ανακάλεσαν γνωστή σαλάτα – Αντέχετε να δείτε τι βρήκε μέσα;

Ελλάδα


Ένα από τα μεγαλύτερα σοκ της ζωής της υπέστη μία Αμερικανίδα ανοίγοντας τη συσκευασμένη σαλάτα που αγόρασε από γνωστό πολυκατάστημα.

Γιατί μπορεί μύγες και έντομα να έχουν προστεθεί πολλές φορές στα συστατικά μιας σαλάτας, ωστόσο τόσο… κρέας πρώτη φορά!

Και αυτό γιατί η άτυχη γυναίκα εντόπισε μέσα στη σαλάτα της μια ψόφια… νυχτερίδα.

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν μάλιστα τα λείψανα του ζώου για να καθορίσουν αν ήταν φορέας του ιού της λύσσας.

Η εταιρεία Fresh Express που διανέμει τις συσκευασμένες σαλάτες Organic Marketside Spring Mix στα σουπερμάρκετ Walmart, στις νότιες ΗΠΑ, τις ανακάλεσε πάντως «για προληπτικούς λόγους» το Σάββατο.


Note the white deposit, likely growth of Geomyces destructans, on this adult male Myotis lucifugus (little brown bat) at a hibernaculum in Hardin County, Illinois. Samples of this fungal growth are presently being cultured in the laboratory. 20 February 2013. Steve Taylor | University of Illinois https://www.flickr.com/photos/usfwshq/8509677349

Στην ανακοίνωσή της, δε, έκανε λόγο για ένα «πρόβλημα με ένα ζώο που φέρεται ότι βρέθηκε» στη συσκευασία των λαχανικών, χωρίς να διευκρινίζει τι ζώο ήταν αυτό.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με τις υγειονομικές αρχές της Φλόριντας, αλλά και με την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) στην έρευνά τους για «μια νεκρή νυχτερίδα» που βρέθηκε στη συσκευασία σαλάτας που αγοράστηκε από κατάστημα της Φλόριντα.

Το λείψανο της νυχτερίδας ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ λόγω της αποσύνθεσης, τα CDC δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν τελείως το ενδεχόμενο να ήταν φορέας του ιού της λύσσας.

Ο εκπρόσωπος πάντως των CDC Τόμας Σκίνερ τόνισε ότι οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο από ένα νεκρό ζώο είναι απειροελάχιστες…

Πηγή:

press-news.gr


Αφήστε ένα σχόλιο