Γενικά Ελλάδα

Ανδρέας Γεωργακόπουλος: Τι ψάχνουν οι γονείς 2 μήνες μετά το τροχαίο με Porsche. «Διόρισαν τον…»

Ελλάδα


Τον πραγματογνώμονα του Παντελίδη διόρισαν οι γονείς του συνοδηγού της Πόρσε- Τι έφταιξε στο φρικτό δυστύχημα

Οι γονείς του 24χρονου οδηγού της μοιραίας Πόρσε, Ανδρέα Γεωργακόπουλου, δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν να αναζητούν την αλήθεια για το τι συνέβη πραγματικά εκείνη τη φριχτή μέρα.

Διόρισαν, λοιπόν, πραγματογνώμονα, τον ίδιο με το τροχαίο Παντελίδη, αλλά και δικηγόρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, για να «ξεσκονίσουν» κάθε πτυχή του τρομακτικότερου δυστυχήματος, που έχει μείνει στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, οι δυο πραγματογνώμονες που όρισε η Εισαγγελία Θήβας, αναμένεται να ολοκληρώσουν το πόρισμά τους και να το διαβιβάσουν στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Επιπλέον, ζήτησαν απαντήσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία στη Γερμανία για την κατάσταση του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης. Το αυτοκίνητο ήταν του πατέρα του, Απόστολου, είχε εισαχθεί μεταχειρισμένο στην Ελλάδα από τη Γερμανία, χωρίς τη μεσολάβηση της αντιπροσωπείας –με παραεισαγωγή, όπως ονομάζεται- και η Τροχαία αναζητά πληροφορίες για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου.

Αμέσως μετά, θα κληθεί ο Απόστολος Βακάκης για κατάθεση, για να αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία για τη συντήρηση του πολυτελούς οχήματος. Οι τοξικολογικές εξετάσεις, τέλος, έδειξαν ότι και οι δυο νεαροί επιβάτες της Πόρσε ήταν «καθαροί», δηλαδή δεν είχε προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ, φαρμακευτικού σκευάσματος ή ναρκωτικών ουσιών.

Ο νέος πραγματογνώμονας

Όπως προαναφέρθηκε, η οικογένεια Γεωργακόπουλου, χωρίς δημοσιότητα και δηλώσεις, διόρισε πραγματογνώμονα τον εξαιρετικά έμπειρο Επαμεινώνδα Μπούρα, τον ίδιο πραγματογνώμονα που χειρίζεται την υπόθεση Παντελίδη.

Ο ειδικός περιμένει πρώτα να ολοκληρωθούν οι έρευνες και μετά να δει κι ο ίδιος το αυτοκίνητο. Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες.
Στο κάδρο μπαίνουν όλες οι παράμετροι που μπορεί να συνέβαλαν στον θάνατο του Ανδρέα: το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο, η κατασκευή του πάρκινγκ και των αποχωρητηρίων, η κατάσταση του οχήματος και, φυσικά, οι ευθύνες του οδηγού. Πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα θέλουν την οικογένεια Γεωργακόπουλου να κινείται νομικά ενάντια σε όποιον μπορεί να έχει ευθύνη.

Αλλά και η οικογένεια Βακάκη έχει ορίσει, από την πλευρά της, πραγματογνώμονες, ώστε να φωτίσουν την υπόθεση και τα αίτια. Η στάση του τρίτου εμπλεκόμενου, του Υπάτιου Πατμάνογλου που είδε τη ζωή του να καταστρέφεται σε δευτερόλεπτα, καθώς η γυναίκα και το παιδί του σκοτώθηκαν στο φρικτό δυστύχημα παραμένει στο σκοτάδι. Ο κ. Πατμάνολγου κρατάει τα χαρτιά του, προς το παρόν, κλειστά.

Τα αίτια

Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποστηρίζουν ότι βασικό αίτιο του τροχαίου ήταν το σκάσιμο του πίσω δεξιού ελαστικού, που άρχισε να χάνει αέρα ένα χιλιόμετρο περίπου πριν από το σημείο εκτροπής. Η Τροχαία δεν μπορεί ακόμα να πάρει θέση με βεβαιότητα. Φταίει η υπερθέρμανση λόγω παλαιότητας ή κάποιο αντικείμενο που βρέθηκε στον δρόμο;

Το οπτικό υλικό μαρτυρά ότι για 13 λεπτά οι κάμερες της Νέας Οδού κατέγραφαν λεπτομερώς τον αλλόκοτο αγώνα δρόμου, ορισμένες, δε, φορές σε συνθήκες ψιλόβροχου: ένα αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, που άγγιζε τα 280 χιλιόμετρα την ώρα σε κάποια σημεία, προσπερνούσε είτε από αριστερά είτε από δεξιά τα προπορευόμενα οχήματα και να μπαίνει αδικαιολόγητα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Η κάμερα που βρίσκεται ακριβώς στο φονικό σημείο φανερώνει ότι πιθανότατα για το τρομακτικότερο δυστύχημα των τελευταίων δεκαετιών ευθύνεται η υψηλή ταχύτητα και ένα κλαταρισμένο λάστιχο.

Οι καταθέσεις

Από τους πρώτους που πέρασαν το κατώφλι της Τροχαίας ήταν οι γονείς του Ανδρέα Γεωργακόπουλου, που είπαν όλα όσα γνώριζαν και τόνισαν την πρόθεσή τους να αναδειχθεί η αλήθεια. Έπειτα, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον ποδοσφαιριστή Σίλβα Κλέιτον, καθώς είναι ο άνθρωπος που πέρασε 8 μόλις λεπτά μετά το τροχαίο από το σημείο και συνομίλησε σοκαρισμένος με τον κ. Πατμάνογλου.

Μέσα στις επόμενες μέρες, θα κληθούν για κατάθεση όλοι όσοι πιθανόν εμπλέκονται στην υπόθεση, από τους συντηρητές της Πόρσε μέχρι τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς, όπως, φυσικά, και οι υπάλληλοι της Νέας Οδού που έβλεπαν από τις κάμερες την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου, κανείς, όμως, δεν ειδοποίησε την Τροχαία, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή:

stroumfaki.gr