Γενικά Ελλάδα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ανεμοστρόβιλος σκόρπισε την καταστροφή στην Ξάνθη!

Ελλάδα23

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε νωρίς το απόγευμα την Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα σε πεδινούς οικισμούς του Δήμου Αβδήρων.

Ο ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του ξαφνικά σε αγροτικές εκτάσεις κοντά στον οικισμό του Μαγικού και κατευθύνθηκε προς την Γενισέα όπου προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, αποθήκες αλλά και τα νεκροταφεία του χωριού!

Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, τα οποία έπεσαν πάνω στα μνήματα με αποτέλεσμα να καταστραφούν αρκετοί τάφοι. Σκεπές ξηλώθηκαν και μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν μέσα στον πεδινό οικισμό, ενώ από την πρώτη εικόνα προκύπτει πως πάνω από 20 σπίτια αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα.

Οι κάτοικοι ανήσυχοι αμέσως μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου βγήκαν στους δρόμους μετρώντας τις πληγές τους. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αντίστοιχο φαινόμενο στην περιοχή, μιας και τα τελευταία χρόνια ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν τόσο στο Δέκαρο και τα Μάγγανα του Δήμου Τοπείρου όσο και στο Π. Κατράμιο του Δήμου Αβδήρων, προκαλώντας επίσης μεγάλες καταστροφές.

Πηγή: XanthiNea


Αφήστε ένα σχόλιο