Γενικά Ελλάδα

Αποκάλυψη! Έβαλαν κάμερα στον τάφο – Τι είδαν

ΕλλάδαΠοιο είναι το τελευταίο μεγάλο εύρημα, τι μπορεί να σημαίνει. Πότε θα τα μάθουμε όλα. Νέες δηλώσεις της επικεφαλής Κατερίνας Περιστέρη

Κορυφώνεται η αγωνία για το μυστικό που κρύβει ο τάφος στην Αμφίπολη.

Σε περίπου 10 ημέρες οι αρχαιολόγοι θα φτάσουν στο επίπεδο του δαπέδου και θα ξέρουν αν έχει συληθεί ο τάφος.

Μέχρι στιγμής έχουν αφαιρεθεί επτά από τις 10 συνολικά σειρές στον τοίχο σφράγισης. Απομένουν τρεις σειρές προς αποδόμηση του συνόλου των έντεκα δόμων.

Τα ευρήματα είναι μοναδικά και η κατασκευή του τάφου δεν είναι εντυπωσιακή μονάχα ως προς τον όγκο. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται δείχνουν ένα μοναδικό στο είδος του μνημείο το οποίο θα αποτελέσει θέμα συζήτησης σε όλον τον κόσμο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η επικεφαλής των ερευνών, Κατερίνα Περιστέρη κατόρθωσε με μικροκάμερα να δει μέσα στον τάφο από μικρή εσοχή στα δεξιά της εικόνας. Η αρχαιολόγος διέκρινε όψεις ενός μεταλοπρεπούς δώματος και εντόπισε επιχωματώσεις.

«Ξεκίνησα με όλη την καλή διάθεση παρόλο που άκουγα αρνητικά σχόλια που μου έλεγαν τι ψάχνεις σ αυτό τον λόφο δεν έχει τίποτα. Και τώρα είμαι ευχαριστημένη γιατί είναι μια δικαίωση για όλη την ομάδα και προχωρούμε», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Περιστέρη, όπως αναφέρει το «thousandnews».

Και πρόσθεσε: «Για την ώρα δεν μιλάω και εγώ γιατί περιμένω να έχω μια συνολική εικόνα για το τι βρήκαμε η τι δεν βρήκαμε. Υπολογίζουμε ότι σ΄ ένα μήνα θα ξέρουμε τα πάντα. Αυτή τη στιγμή είναι ένα μνημείο που δεν ενδιαφέρει μονάχα την Ελλάδα, είναι παγκόσμια μοναδικό. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος ή ποιοι θα βρεθούν. Ξέρουμε μέχρι στιγμής ότι έχουν ένα μνημείο, έχει τον περίβολο έχει το λιοντάρι. Έχουμε τις σφίγγες. Είναι ένα οικουμενικό μνημείο».


Αφήστε ένα σχόλιο