Γενικά Πλανήτης

Αποκάλυψη ΣΟΚ! ΑΥΤΟΣ έβαλε τη βόμβα στο ρωσικό αεροπλάνο!

Πλανήτηςplane

Σύμφωνα με τους επίσημους ισχυρισμούς από Αίγυπτο, δεν υπήρχαν στοιχεία κι αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η συντριβή της πτήσης MetroJet προκλήθηκε από τρομοκρατικό χτύπημα. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, κύριος ύποπτος για την τραγωδία με τους 224 νεκρούς θεωρείται ένας από τους μηχανικούς της εταιρείας.

Ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της υπηρεσίας ασφαλείας της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκε ότι τον έχουν συλλάβει ή ότι κάποιος από τους υπαλλήλους του βρίσκεται στη λίστα των υπόπτων. Τα λεγόμενά του σχετικά με τη μοιραία πτήση, επιβεβαιώθηκαν και από τον υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανώνυμες πηγές υποστηρίζουν πως κρατείται ένας από τους μηχανικούς της EgyptAir, ένας ξάδελφος του οποίου πρόσφατα εντάχθηκε στον ISIS. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, κρατούμενοι βρίσκονται και δύο άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του αεροδρομίου, αλλά κι ένας υπάλληλος από το τμήμα αποσκευών. Οι Αρχές εκτιμούν πως βοήθησαν τον εν λόγω μηχανικό, προκειμένου να εγκαταστήσει τη βόμβα στο μοιραίο αεροπλάνο.

«Αφού έμαθαν ότι ένα από τα μέλη της οικογένειάς του εργάζεται στο αεροδρόμιο, το Ισλαμικό Κράτος του έδωσε μια βόμβα σε χειραποσκευή», δήλωσε μία εκ των πηγών,υπογραμμίζοντας πως ο ξάδερφος του υπόπτου εντάχθηκε στον ISIS πριν από ενάμιση χρόνο. «Του είπαν να μην κάνει ερωτήσεις κι απλά να εγκαταστήσει τη βόμβα στο αεροπλάνο».

«Δύο άντρες της ασφάλειας θεωρείται ότι έπαιξαν κάποιο ρόλο, κάνοντας τα στραβά μάτια στο σημείο ελέγχου. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να μην έκαναν απλά σωστά τη δουλειά τους», σημειώνει μία άλλη πηγή. Ως τώρα δεν έχει ασκηθεί δίωξη σε κανέναν από τους 4 υπόπτους.

Από την αρχή της τραγωδίας, Ρωσία και δύση υποστήριζαν πως το αεροπλάνο συνετρίβη ύστερα από βόμβα που κάποιος τρύπωσε κρυφά στο αεροπλάνο. Παρ’ όλα αυτά, η Αίγυπτος επιμένει δημόσια πως δεν βρήκε κάποιο στοιχείο που να υποδεικνύει τρομοκρατική ενέργεια.

Αν επιβεβαιωθεί επίσημα πως το Α321 Airbus κατέπεσε από βόμβα, τότε η Αίγυπτος θα οφείλει να αποζημιώσει τις οικογένειες των 224 νεκρών.

voicenews.gr