Γενικά Πλανήτης

Αποκάλυψη!»Χωρισμένη» στα δύο η Ευρώπη λόγω ελληνικού χρέους…

Πλανήτηςκαιγεται

Διχασμένη είναι Ευρώπη στο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, αφού επικρατούν δύο απόψεις.

Από τη μια είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που επανειλημμένως έχει τονίζει ότι δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για τυχόν ρύθμιση, πριν τις γερμανικές εκλογές.

Στο πλευρό του έχει και την Άνγκελα Μέρκελ που και η ίδια, δεν επιθυμεί να συζητήσει το θέμα αυτό πριν το 2018. Το «τρίο» συμπληρώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Ουδεμία συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, πόσο μάλλον για το χρέος, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος, έως τα μέσα του 2018».

Στον αντίποδα βρίσκονται εκείνοι που τάσσονται υπέρ και υπογραμμίζουν ότι πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση μέχρι το τέλος του 2016, όπως ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωζώνης, Πιέρ Μοσκοβισι. Στην ίδια ρότα και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ,  Κριστίν Λαγκάρντ, που έχει υποστηρίξει ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, αν δεν υπάρξει πρώτα ρύθμιση του χρέου.

Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβκσις αλλά και ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.


Αφήστε ένα σχόλιο