Γενικά Ελλάδα

ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ- Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ…

Ελλάδατουρκια

Άρχισαν τα «όργανα» από τουρκικής πλευράς για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που δραπέτευσαν στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, ο δημόσιος εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε χτες ένταλμα και επίσημο αίτημα προς την ελληνική πλευρά να εκδοθούν αμέσως οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί στην Τουρκία, με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής του νόμιμου δημοκρατικού καθεστώτος και της προδοσίας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Τούρκου εισαγγελέα, το πρωί της 16 Ιουλίου οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες οδηγώντας ένα πολεμικό ελικόπτερο Sikorsky S70 διέφυγαν από την Τουρκία και προσγειωθήκαν στο Dedeağaç, δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας. Οι εν λόγω Τούρκοι στρατιωτικοί αποπειράθηκαν να καταλύσουν το δημοκρατικό καθεστώς ενώ ενέχονται σε πολλά εγκλήματα κατά του τουρκικού λαού και σε απόπειρα ανατροπής της νόμιμης τουρκικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την τουρκική άποψη, έχει υποχρέωση βάσει διεθνών συνθηκών περί αμοιβαίας έκδοσης εγκληματιών και καταζητούμενων να τους παραδώσει αμέσως στην Τουρκία και αυτό επιβάλλετε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης.