Γενικά Ελλάδα

Bαρύ το πένθος για τον διάσημο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ελλάδαπαπαθανασιου

Bαρύ το πένθος για τον διάσημο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

 

 

Ο γνωστός καλλιτεχνικός μάνατζερ, Νίκος Παπαθανασίου, έφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 73 ετών. Ο Νίκος Παπαθανασίου τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο Κέντρο αποθεραπείας «Κένταυρος», στην ιδιαίτερη πατρίδα του στον Βόλο.

Ο Νίκος Παπαθασίου ήταν μάνατζερ των Φόρμιγξ, παραγωγός δίσκων για διάσημα ονόματα του ιταλικού πενταγράμμου, δημιουργός συγκροτημάτων κλπ.

Τις τελευταίες δεκαετίες μοίραζε το χρόνο του μεταξύ του Μιλάνο της Ιταλίας και της Αγριάς, από όπου και η καταγωγή του. Το υπόγειο του σπιτιού του στην Αγριά είναι γεμάτο από πανάκριβα μηχανήματα ηχογραφήσεων, μουσικά όργανα και δίσκους.

Ο Νίκος Παπαθανασίου ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία, αφού διατηρούσε επί χρόνια τον πετυχημένο χώρο bar restaurant La Luna, στην Αγριά, δίπλα από το ξενοδοχείο Vallis.

Ηταν ειδικός συνεργάτης του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI, καθώς και της τοπικής ΕΡΑ, όπου παρουσίαζε παλιότερα την εκπομπή «Από Κυριακή σε Κυριακή» μαζί με τον Τάσο Μητρογώγο με καινούργια και παλιά ιταλικά τραγούδια.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 5 μ.μ., στον Αγιο Γεώργιο Αγριάς.

Πηγή: taxydromos.gr


Αφήστε ένα σχόλιο