Γενικά Πλανήτης

ΧΑΜΟΣ στην Βρετανία με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ!

Πλανήτηςqueen

Ο κακός χαμός έχει γίνει από το πρωί στη Βρετανία με την απίστευτη γκάφα του BBC το οποίο «πέθανε» στο Twitter την βασίλισσα Ελισάβετ. 

Οπως ήταν φυσικό, ένα τέτοιο tweet δεν θα μπορούσε να περάσει στα… ψιλά. Ετσι, αμέσως και τα υπόλοιπα βρετανικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να γράφουν για το τι συμβαίνει με την Ελισάβετ.

Η Telegraph, πιο προσεκτική, έγραψε ότι η δημοσιογράφος του BBC Αχμέν Καγάζια τουίτερε το πρωί «ΕΚΤΑΚΤΟ: Η βασίλισσα Ελισάβετ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King Edward. Ανακοίνωση σε λίγο. @BBCWorld».

Λίγα λεπτά αργότερα το NBC ανέφερε ότι η Καγάζια τουίταρε ότι η βασίλισσα πέθανε.

Ωστόσο, η Ελισάβετ όχι απλά δεν πέθανε αλλά δεν ήταν καν άρρωστη. Πήγε ωστόσο στο νοσοκομείο, αλλά για ένα προγραμματιςσμένο τσεκ απ.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ μιλώντας στην Telegraph είπε ότι η βασίλισσα έκανε το ετήσιο τσεκ απ της στο King Edward του Λονδίνου. Ηταν εξετάσεις ρουτίνας, ένα προγραμματισμένο ραντεβού και τώρα έχει ήδη φύγει από το νοσοκομείο».

Πώς το BBC πέθανε την Ελισάβετ

Το ίδιο το BBC έχει δυο διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη.

Η Καγάζια, αφού διέγραψε τα επίμαχα tweets, ισχυρίστηκε ότι είχε αφήσει αφύλακτο το κινητό της στο σπίτι της και ότι τα tweets ήταν απλά μια «ανόητη φάρσα».

Ωστόσο, το BBC σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι επρόκειτο για μια «τεχνική πρόβα» που έγινε για το τι θα κάνουν σε περίπτωση που πεθάνει η βασίλισσα και ότι αυτό προκάλεσε την… αποστολή των tweets.

Ο Guardian ενστερνιζόμενος το δεύτερο σενάριο και γνωρίζοντας το τι κάνει το BBC σε αντίστοιχες περιπτώσεις έγραψε ότι το εν λόγω μέσο κάνει μια «πρόβες νεκρολογιών», δηλαδή προβάρει το τι θα κάνει στην περίπτωση του θανάτου γνωστών δημοσίων προσώπων. Τέτοιες πρόβες το BBC, σημειώνει ο Guardian, τις κάνει συνήθως Σαββατοκύριακα, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο έγινε και σήμερα.

Πάντως, η Evening Standard σημειώνει ότι η Καγάζια θα βρεθεί αντιμέτωπη με πειθαρχικά μέτρα για το σημερινό της λάθος.

 

press-news.gr


Αφήστε ένα σχόλιο