Γενικά Πλανήτης

“ΧΟΡΕΥΕΙ ΟΛΗ Η ΓΗ” | Τώρα ΕΓΙΝΕ ισχυρός ΣΕΙΣΜΟΣ 6,2 ρίχτερ!!

Πλανήτης1

Σε ΜΕΓΑΛΗ απόγνωση οι κάτοικοι…

Ο εγκέλαδος ξύπνησε πολύ άσχημες μνήμες στους κατοίκους.

Η αρχική μέτρηση μάλιστα, έκανε λόγο για σεισμό 6,6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε σε μια άκρως σεισμογεννή περιοχή, γεγονός που έκανε την δόνηση ιδιαίτερα αισθητή, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και πανικό στους κατοίκους, καθώς ταρακουνήθηκαν για αρκετά δευτερόλεπτα.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, ωστόσο δεν εκφράζουν κάποια ανησυχία και συνιστούν στους κατοίκους των περιοχών αυτών, ψυχραιμία.

 

Ακόμα τρεις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις ταρακουνήθηκαν, καθώς βρίσκονται σε ακτίνα έως 52 χιλιομέτρων από το πλήγμα του Εγκέλαδου.

Έως τώρα, πέρα του μεγάλου πανικού των κατοίκων, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Με τα έως τώρα στοιχεία επίσης, δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.

 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μόλις 41 χιλιόμετρα από την πόλη Τοτόρι, με πληθυσμό 154.000 κατοίκων, και 45 χιλιόμετρα από την πόλη Γιονάγκο, η οποία αριθμεί 141.000 κατοίκους.

b283fdc161749c6290d85956101dd204Μια ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών τάραξε πριν λίγη ώρα, την περιοχή Τοτόρι στη νότια Ιαπωνία, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αρχική μέτρηση μάλιστα, έκανε λόγο για 6,6 Ρίχτερ…


Αφήστε ένα σχόλιο