Γενικά Ελλάδα

ΔΕ θα τι πιστέψετε! Τι θέλουν οι περισσότεροι Έλληνες; Ευρώ ή δραχμή;

ΕλλάδαΦίλοι μας, εδώ νομίζω ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με εμάς τους πολίτες και τις σχέσεις μας με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Σύμφωνα με το «Ευρωβαρόμετρο», οι Έλληνες:
1) Ανησυχούν για την πορεία της Ευρώπης 70%
2) Είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης 63%
3) Η εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ είναι στο -81%
4) Η εμπιστοσύνη τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι στο -71%
5) Η εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι στο -75%
6) Η εμπιστοσύνη τους στην ΕΚΤ, είναι στο -78%
Ενώ λοιπόν οι Έλληνες και ορθώς έχουμε την πιο πάνω στάση, την ίδια στιγμή αυξήθηκαν οι Έλληνες που τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ του ευρώ από 63% (Νοέμβριος 2014) σε 70% τώρα. Δηλαδή 7 στους 10 Έλληνες θέλουμε ευρώ και σφάξε με Αγά μου.
Απίστευτο!!! Πως είναι δυνατόν να υπάρχει τόσος εσωτερικός ψυχολογικός διχασμός; Ενώ δηλαδή είμαστε απόλυτα ευρωσκεπτικιστές, δεν εμπιστευόμαστε και απορρίπτουμε κάθε ευρωπαϊκό θεσμό, την ίδια στιγμή έχουμε κάνει νέο Θεό μας το ευρώ, πιστεύοντας ότι το νόμισμα από μόνο του θα μας σώσει, λες και δεν είναι όλοι οι πιο πάνω θεσμοί από πίσω του!!! Στην πραγματικότητα δεν θέλουμε αυτή την Ευρώπη, αλλά θέλουμε το ευρώ της!!!
Γι’ αυτό λοιπόν και το σύστημα, όποτε βρίσκεται σε δυσκολία, μας τρομοκρατεί με ένα Grexit και όλοι μας υποκύπτουμε αμέσως στο σύστημα.
Πιστεύουμε επομένως πως ολόκληρη η πολεμική από τούδε και στο εξής πρέπει να συγκεντρωθεί πάνω στην αποδόμηση του ευρώ, στο κοινωνικό ταμπού.

pentapostagma