Γενικά Παράξενα

Δε θηλάζετε; Δείτε από τι ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ το μωρό σας!

Παράξεναthilasmos

Σε δραστική μείωση της βρεφικής θνησιμότητας αλλά και των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού μπορεί να συμβάλλει ο θηλασμός, σύμφωνα με νέες έρευνες που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Lancet. Πιο συγκεκριμένα αν περισσότερες γυναίκες θήλαζαν τα μωρά τους, θα μπορούν να αποφευχθούν 800.000 θάνατοι παιδιών και 22.000 θάνατοι από καρκίνο του στήθους παγκοσμίως.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αφού εξέτασαν 28 παλιότερες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες ο θηλασμός είναι ευεργετικός τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί, αφού συμβάλλει στη διανοητική του ανάπτυξη και το προστατεύει αργότερα από την παχυσαρκία και τον διαβήτη.

Παρόλη τη θετική επίδραση του θηλασμού, τα ποσοστά των γυναικών που θηλάζουν, συνεχίζουν να είναι χαμηλά σε παγκόσμιο επίπεδο, και πέφτουν κατακόρυφα στις φτωχότερες χώρες. Ωστόσο ακόμα και στις χώρες με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο το ποσοστό των μωρών που θηλάζουν μέχρι το πρώτο έτος είναι ελάχιστο, που σημαίνει ότι ο θηλασμός σταματάει σχετικά νωρίς.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στην έρευνα, η απόφαση να μην θηλάσει μια γυναίκα δεν αποτελεί καθαρά προσωπική της ευθύνη αλλά εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο ζει, από το πόσο τη στηρίζουν οι γιατροί και οι μαίεςκαι από το πόσο ενημερωμένη είναι για τα οφέλη του θηλασμού.

altsantiri.gr