Γενικά Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ…»

Ελλάδα


Νέες απειλές εξαπέλυσε η Άγκυρα προς την Αθήνα, αυτή τη φορά μέσω του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, με αφορμή την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της έκδοσης των 8 Τούρκων Στρατιωτικών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μπόζνταγ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, η μη έκδοση των «8» είναι «ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Αυτό το βλέπουν οι αρμόδιοι και των δυο χωρών. Εμείς μετά από αυτό επαναπροωθήσαμε το αίτημα μας. Λόγω νέων στοιχείων το επαναλάβαμε».

Αφού υπενθύμισε ότι τα αιτήματα της Τουρκίας για έκδοση μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν απορρίφθηκαν και από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία, πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία προέβη σε μια έκδοση και η Ρουμανία το προσεγγίζει θετικά, και συνέχισε:

«Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων. Κανείς να μην περιμένει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που μας επιφύλαξαν. Θα εφαρμόσουμε ότι ορίζει η αρχή της αμοιβαιότητας». 

Ο Μποζντάγ αναφέρθηκε και στο ένταλμα που στάλθηκε προς την Ιντερπόλ, λέγοντας: «Η Ιντερπόλ μέχρι στιγμής μεροληπτεί και απορρίπτει το αίτημά μας για έκδοση ερυθρού δελτίου».

πηγή:

newpost.gr


Αφήστε ένα σχόλιο