Γενικά Πλανήτης

Δημοσίευμα-ΣΟΚ από Financial Times για Τραμπ: Οι ΗΠΑ εξέλεξαν έναν …

Πλανήτης3

Mε ένα άρθρο κόλαφο των Financial Times ο κ. Rachman αναφέρει πως ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αμφισβητεί τους βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας φιλέλευθερης τάξης και σημειώνει πως η εκλογή του βγάζει κερδισμένοπυς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Μαρί Λεπέν.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η εκλογή Τραμπ είναι για τους συμμάχους της Αμερικής μία εκδοχή του «Αποκάλυψη Τώρα».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι κυβερνήσεις όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία, είναι απλά τρομακτικό να έχουν έναν άνθρωπο όπως ο κ. Τραμπ ως τον «ηγέτη του ελεύθερου κόσμου».

Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει πως ορισμένοι στις ΗΠΑ θεωρούν πως έχει εκλεγεί ένας φασίστας, ενώ τρομοκρατεί τους πάντες το γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι σε λίγους μήνες ο υπεύθυνος για το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο του κόσμου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας πως οι ΗΠΑ μπορεί να αμφισβητήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ, εάν οι σύμμαχοι δεν αυξήσουν τα ποσά που δίνουν για την άμυνα.

Αυτό ακριβώς το γεγονός σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό που επικρατεί στη Ρωσία για την εκλογή δημιουργεί φόβους πως οι ΗΠΑ δεν θα προβάλλουν καμία αντίσταση σε νέα περιστατικά ρωσικής επιθετικότητας και επεκτατικότητας, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας.

 


Αφήστε ένα σχόλιο