Γενικά Ελλάδα

Δημοσκόπηση φωτιά: Πρωτιά με διαφορά, ζητιάνος ο Τσίπρας, νικητής το… Survivor

Ελλάδα


Ποια τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα νέας δημοσκόπησης για Τσίπρα, πώς σχετίζεται το survivor;

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν περίπου την ίδια εικόνα: Μπροστά η Ν.Δ. και πολύ πιο πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας.

Αναλύοντας όμως τα ευρήματα, προκύπτουν σημαντικά στοιχεία που ήδη τα δύο επιτελεία ψάχνουν και… ψάχνονται, καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια του κόσμου που για διάφορους λόγους τρομάζει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ας δούμε ορισμένα… παραδείγματα για την «εικόνα» που αποκομίζουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ:

Μπορεί η Ν.Δ. να διατηρείται στην πρώτη θέση με σημαντική απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δείχνει να έχει… πιάσει ταβάνι, καθώς εμφανίζεται πολύ έντονα το στοιχείο της υψηλής συσπείρωσης.

Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, η συσπείρωση βρίσκεται στο… πάτο! Και όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή! Εκτός, εάν δεν αλλάξει ΠΟΤΕ!

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. διαβάζουν τις μετρήσεις και ειδικά εκείνο το σημείο που αναφέρεται στην έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών και για τα δύο κόμματα.

Το ποσοστό αυτό δείχνει να αγγίζει το 50%!

Όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ (ειδικά στις δεύτερες εκλογές) δείχνουν τάσεις φυγής. Ωστόσο, ένα πολύ μικρό ποσοστό επιλέγει να «πάει» στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που ήδη «ταλαιπωρεί» Μαξίμου και Πειραιώς είναι το γεγονός πως οι νέοι ψηφοφόροι επιλέγουν το… survivor, καθώς δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ασχοληθούν τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Ν.Δ.

Ο Τσίπρας αδυνατεί να «αρμέξει» ψηφοφόρους από άλλα κόμματα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ποταμίσιοι δεν το έχουν στην… προτίμησή τους ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταφέρει να… φέρει το ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ (παλαιό) πίσω στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αντίθετα, ρωγμές σχεδόν σε όλα τα κόμματα προκαλεί η Ν.Δ. φέρνοντας πίσω ψηφοφόρους που της γύρισαν την πλάτη και πήγαν σε άλλες πολιτείες.

Δείτε περισσότερα: http://www.fimes.gr/2017/04/dimoskopisi-tsipras-survivor/#ixzz4dNMSsZ8p

Πηγή:

fimes.gr


Αφήστε ένα σχόλιο